Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.


|
Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast
 
 

Anmeldelse av Venner for livet - Sesong 6 (Friends), amerikansk tv-serie fra 1999

Komedie, Romantikk Spilletid: 22 minutter

Friends - Sesong 6 - Vi blir med på flere store øyeblikk!

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 14.11.2013]

Gjengen begynner å ta sitt neste steg i livet. Monica og Chandler vil flytte sammen. Det gjør at Rachel vil flytte sammen med Phoebe, og Joey må få seg en ny leieboer. Og Ross tviholder på ekteskapet selv om ikke hans bedre halvdel ikke elsker ham og vil annullere det hele, men sannheten må komme for en dag. en til tross for at gjengen roterer litt rundt på hverandre så er de fremdeles venner for livet...

Som vanlig begynner denne sesongen akkurat der den forrige sluttet. Det vil si at vi er i Las Vegas med våre venner og etter en heftig fyllekule gifter Ross og Rachel seg. De nygifte våkner opp i samme seng uten at de husker en dritt av den ville natten i Las Vegas. Under frokosten får de endelig vite av de andre vennene at de har giftet seg. Ross vil ikke skille seg fordi han da vil ha tre feilslåtte giftermål på rad.

Allerede fra første episode sitter latteren løst hos meg. Men ellers så er det litt varierende i kvaliteten på episodene. Noen episoder er nærmest geniale, mens andre blir litt mer middelmådige. Men også en dårlig episode kan ha lyspunkter som gjør den verdt å se likevel. Ellers er det jo også spennende å følge gjengen da man føler at serien fungerer greit som en hverdagsføljetong. Det er også greit å se at ting ikke alltid bare er fryd og gammen mellom vennene. Her får vi se at de både krangler og er uenige om en rekke saker. Hver og en har sin unike personlighet som gjør at de virkelig utfyller hverandre.

Det skjer mye artig i denne sesongen som at Joey finner gjenglemte nøkler til en Porsche i kafeen. Han finner bilen, men later som om han eier den mens han står å polerer bilen. Da får han mange smigrende blikk. Det er tidig å få Phoebe bruker sine synske evner til å spå fremtiden. Hun forteller at først gifter Monica og Chandler seg og blir rike, men det vil ikke fungere. Så vil Phoebe gifte seg med Chandler for pengenes skyld. Deretter gifter Joey seg med Rachel og får nydelige unger. Men så ditcher Phoebe og Joey sine ektefeller og får Chandlers penger og Rachels unger. Det på grunn av at Rachel får alkoholproblemer. Ross derimot får ingen lys fremtid da han blir drept av Phoebe. En annen gang lurer Chandler Joey til å ta imot penger fra ham da han later som han vinner i et spill. Joey får seg kjæreste. Ross bleker tennene. Joey får jobb som servitør på Gynters kafe. Ross får sin vits som han har stjålet fra Chandler på trykk i Playboy. Joey får endelig sin egen TV-serie der han spiller en av hovedrollene.

Vi møter Rachels søster Jill som ender opp med å date Ross. Hun blir spilt av selvete Reese Witherspoon. Ross dater også en studine der Hollywoodstorheten Bruce Willis spiller hennes far i en større gjesterolle i flere episoder med forhold til Rachel. Disse to storhetene skaper store øyeblikk. Men også episoden der alle vennene spiller ut en dobbeltepisode med ‘hva om’ der Monica er tykk, Chandler forsøker å gjøre karrière i å skrive, Phoebe jobber som aksjemegler, Ross er fremdeles gift, Rachel er gift og liker Joeys innsats i ‘Days of Your Lives’. Det blir også litt moro med at Phoebes tvillingsøster har spilt inn pornofilmer i hennes Phoebes navn.

Igjen får vi en gøyal sesong. Man liker at gjengen utvikler seg og man føler man nesten blir kjent med vennegjengen på skikkelig. Vennene føles ganske kule å henge med. Man ler og fryder seg med mye av det som skjer her. Sesongen sett under ett så har ikke dette tapt seg nevneverdig og er fremdeles på topp uten å melke for mye. Slutten er også storstilt med noen som nok engasjerer en hver jente til å felle en ekstra tåre i øyekroken.


Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- Friends - Sesong 10 - Gjengen tar farvel
- Friends - Sesong 1 - Komisuksessen begynner bra!
- Friends - Sesong 2 - Serien begynner å sette seg
- Friends - Sesong 3 - Vennegjengen gir oss nok en komisk affære
- Friends - Sesong 4 - Mer av komiske venneintriger
- Friends - Sesong 5 - Fortsetter suksessen
- Friends - Sesong 7 - Begynner å surne litt
- Friends - Sesong 8 - Holder greit koken
- Friends - Sesong 9 - Litt for mye klabb og babb
- Holder en høy komisk kvalitet gjennom hele serien

Diskusjon

Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4,9 av 6 - 30 stemmer)

Kritikker i media

  • Venner for livet
  • Entertainment Weekly
  • Los Angeles Times
  • Filmfront
  • Cinerama
  • Filmdagbok.no
  • Variety

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Den første julen i Skomakergata»

 

«There's Something in the Barn»

 

«The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

   Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk