Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av True Blood - Sesong 6, amerikansk tv-serie fra 2013

Drama, Fantasi, Grøsser

True Blood - Sesong 6 - Friskt blod igjen!

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 18.09.2013]

Vampyrledelsen har terrorisert True Blood-fabrikkene og nå må de betale den sure prisen da menneskene er vendt mot dem. Vampyrene mister sine rettigheter og menneskene har fått seg større og bedre våpen. Det går mot krig mellom vampyrene og menneskene. I tillegg kommer to nye krefter på banen. Bill er blitt en supervampyr og som en vampyrens svar på Jesus etter at han drakk vampyrguden Liliths blod. Det blir også mer stridigheter når vampyren Warlow kommer på banen. Han er den eldste vampyren og kommer for Sookie. I tillegg blir alle vampyrene satt i konsentrasjonsleir der de blir forsket på. Det er duket for litt av oppgjør i denne nest siste sesongen av True Blood...

Annonse:

Denne sesongen begynner der den forrige sluttet. Bill er blitt en supervampyrgud etter at han drakk blodet til Lillith. Sookie og Eric som var i nærheten av ham da han ble transformert og lever i frykt for hva han kan finne på. Jason, Tara og gjengen forsøker å gjøre det av med de slemme vampyrene. Bill er ikke seg selv lenger og det siste de ser til ham er at han stiger opp i himmelen i sin blodfulle kropp. Gjengen klarer akkurat å komme seg avgårde før vampyrenes hovedkvarter eksploderer i flammer. I mens holder guvernøren i Louisiana pressekonferanse i Baton Rouge. Han har sverget en ed på å tjene og beskytte menneskene i delstaten og ikke vampyrene. Han har ikke noe i mot vampyrer som skapninger og poengterer at vampyrene har blitt tatt vell imot i staten og det er derfor vampyrene er så tallrike der. Derfor har også befolkningen blitt ekstra lammet av terrorismen på True Blood-fabrikkene. 246 mennesker mistet som følge av dette livet. Han forteller at de må ta byen tilbake fra vampyrene som ikke klarer og leve i harmoni med dem lenger. Det blir derfor innført portforbud for vampyrer og man stenger ned alle vampyrbedrifter.

Jessica blir kallet av sin skaper, Bill. Hun tar med seg Sookie for å snakke med Bill. Bill påstår at han ikke er noen monster og har evoluert slik at han tåler å få en påle stukket gjennom seg. Han har blitt kraftigere og mektigere enn noensinne og selv ikke Eric, som egentlig er eldre enn ham, klarer ikke å hamle opp med den nye Bill. Men Sookie er ikke helt sikker på hvor hun har Bill at hun så ham dø og gjenoppstå som noe helt annet. Og hun har rett for Bill blir besatt av noen vampyrguder ikke lenge etter deres møte. I tillegg kommer vampyren som drepte Jason og Sookies foreldre til småbyen Bon Temps. Han heter Warlow og er den eldste vampyren som vandrer rundt.

Jeg synes den første episoden av denne sesongen fungerte ganske godt og var bedre enn begynnelsen i forrige sesong. Det skjer mye og man får se konsekvensene av oppgjøret i sesong 5. Med disse nye kreftene klarer man igjen å komme med noe litt nytt i serien, og dette var det jeg etterlyste i den femte sesongen. For meg ble det ikke nok med politikk og religion. Særlig ikke når det ødelagte karakterene og fikk Bill til å se ut som et fjols man ikke hadde noe til overs for. På den måten kan man si at Bill og vampyren Eric nesten har skiftet popularitet hos meg i serien. Med dette utgangspunktet som denne nye begynnelsen gav meg så må jeg si at jeg fikk litt mer troen på True Blood igjen. Mystikken er på plass igjen selv om det skal litt til å sjokkere da nesten alle triks i boken er benyttet. Man roer dog ned tempoet igjen noe i episode 2 i serien. Vampyrene er fremdeles litt opptatt av religion som de tror vil redde dem i krigen mot menneskene.

Jeg liker at dette begynner å bli i samme gaten som Blade-filmene. Jeg tenker på våpnene er i samme gaten som dem man møter i Blades verden. Det er snakk om avanserte våpen som for første gang i serien duger som trussel mot vampyrrasen. Det er viktig å få litt likevekt i systemet. Til nå har menneskene nærmest eksistert på vampyrenes nåde og har egentlig ikke betyddd så mye fra eller til i kampen mot spesielle krefter i Bon Temps. Dette er en kul ny greie som jeg følte var en gledelig overraskelse i denne eller så satte serien. Våpnene er blitt til etter forskning på vampyrer i en konsentrasjonsleir. Men det blir ikke helt så mye Blade-fokus i denne sesongen som man drømmer om.

Mye er på plass igjen her og gir oss en True Blood-sesong som er bedre enn på lenge. Jeg liker de nye elementene. Man får også selvsagt de typiske ingrediensene. Igjen får man sin dose sexscener, men man blir ikke sjokkert lenger fordi serien har nesten brukt opp sitt nakenhetskort for lenge siden. Cliffhangerene er også på plass, der alt ofte ser håpløst ut, før det hele blir raskt satt på plass igjen i neste episode slik som er vanlig i True Blood-universet. Det blir også en del såpe og intriger denne gangen også, men jeg føler at handlingen er mer interessant enn de siste sesongene. Jeg ble ikke hundre prosent overbevist, men det er gledelig å endelig bry seg litt om serien igjen etter noen sesongers tørke. Blant skuespillerne har man de vanlige navnene på blokken som Anna Paquin, Alexander Skarsgård og Stephen Moyer. Denne gangen får de også hjelp av Rutger Hauer som er et kjent fjes fra filmer som ‘Blade Runner’, ‘Batman Begins’ og ‘Sin City’.

Av flere årsaker ble den sesongen av True Blood kuttet fra 12 til 10 episoder og det er ingen dum ting. De siste sesongene har slitt litt med å ha hatt en del dødtid som man kunne kuttet ut og to hele timer mindre gjør bare godt for denne sesongen. Alt føles mer intenst enn det vanligvis gjør i True Blood. Det blir ikke den store kampen og actionen som man kanskje legger opp til med en slik begynnelse som man får her. Det halter litt i episode syv, men det pleier det jo å gjøre i True Bllod. Jeg hadde dog håpet på mer action her, men slutten ble aldri helt som jeg hadde drømt om. Krigen ender i episode ni og den episoden er dog ikke så verst. Deretter kommer slutten der vi får nøstet opp flere tråder. Men det er ikke så mange overraskelser som man kanskje skulle ønske seg, men likevel får man mer enn vanlig i True Blood-universet. Alt i alt synes jeg kanskje dette er en av de sesongene der det skjer mest i og alt endrer seg hele veien i hvem som har kontrollen. Om du liker True Blood så langt, tror jeg at du kommer til å elske denne sesongen. Jeg ruller en svak femmer for en sesong som jeg synes er den nest beste så langt bak den første sesongen.

[ Foto/Copyright: HBO ]


Les også andre anmeldelser av utgivelse:
- True Blood - Sesong 1 - Vampyrene inntar småbyen
- True Blood - Sesong 2
- True Blood - Sesong 3
- True Blood - Sesong 4 - Den irriterende heksen!
- True Blood - Sesong 5 - Begynner serien å gå tom for krefter?
- True Blood - Sesong 7 - Enden er nær!

Diskusjon

Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4,5 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media av S01

 • Side2
 • Dagbladet
 • Filmfront
 • Cinerama
 • Filmbyen
 • 8mm.no
 • Washington Post
 • ereviews.dk
 • Biojensen.dk
 • Variety
 • The Hollywood Reporter
 • Los Angeles Times
 • Entertainment Weekly

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Home Box Office (HBO)

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.