Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Charlie's Angels, amerikansk film fra 2000

Action, Komedie Spilletid: 98 minutter Aldersgrense: 15 år

Sprøyt fra ende til annen ispedd mye action og litt sjarme

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 31.12.2012]
Natalie Cook, Dylan Sanders og Alex Munday har flere ting sammen. De er vakre, de er smarte og de jobber for Charlie. Jentene er agenter som her skal ut på sitt livs oppdrag. Charlie vil at hans engler skal finne Eric Knox og hans stjålne teknologi. Dette gjør at de begir seg ut på en masse farlige saker i jakten på å løse saken og gjennomføre det utfordrende livsfarlige oppdraget...
Annonse:

Bygger på TV-serien Charlie’s Angels fra 1970-tallet. Jeg har dessverre ikke sett så mye av TV-serien så jeg kan ikke kommentere så mye hvordan dette ligner på den annet enn at det er damer der som her som er i hovedrollen og de er pene, vakre og de jobber som agenter for Charlie. Filmen begynner å spøke med seg selv. Når en farget mann ser på T.J. Hocker The Movie, kommenterer han: Ikke enda en film fra en gammel TV-serie. Åpningsscenen er ganske stilig i god gammel Mission: Impossible, men med noe mer humor innblandet. Det er nesten som man parodier er en del i denne filmen og det skaper litt ekstra gøy til tider.

Dette er ‘Mission: Impossible’ møter ‘Matrix, ‘James Bond’ og ‘Alle elsker Mary’, bare med jenter i hovedrollene. Her tar man slåssingen fra Matrix, mens man bruker gadgets fra James Bond og umulige agenttriks fra Mission: Impossible og i tillegg finner man tøysekomikk alla Alle elsker Mary. Bare at dette ikke er like bra som alt det beste fra de filmene. Denne filmen gir seg aldri ut for å være mer enn akkurat det man ser, som er helt simpel underholdning. Man smiler og ler litt av noen av spøkene når de ikke blir så alt for simple. Om man er rette karen eller trisen så kan dette være nok til at humøret, stemningen og energien stiger når man ser dette. Musikken er med å krydre dette med en rekke lystige rytmer med popslagere, tøff technomusikk og andre bra dansbare låter som man kan finne på diskotekene. Ting tar mer og mer av etter hvert som man kommer inn i filmen og det gjør det at man er nødt til å omfavne det utroverdige og tåpelige eller avstå fra å se resten.

Det er mye humor her. Noe kommer ut av at våre engler forsøker å utnytte sine ytre attributter. De vet at de er vakre og sjarmerende og spiller på alt de har å by på for å få ting som de vil. Actionen er kul og spektakulær til tider med bra actiondriv. Dette er en liten tulleactionbombe ispedd en god dose sjarme. Her går man fra den ene actionscenen til den andre. Filmen er god på å skape tanketom underholdning med en viss humoristisk tullevri. Dette er laget like mye for gutter som for jenter. Guttene blir sjarmert av de vakre jentene som for dem, mens jentene digger at de som er hovedagentene er girlpower som få. Det hele er ganske hjernedødt her til tider og det gjør at man enten elsker eller hater filmen for dens banale fremtreden. Historien er heller ikke stort å skryte av og man kunne nok sett for seg at man kunne presentert en noe mer intrikat fremtoning.

Personlig liker jeg den lekne og overdrevne stilen, men jeg innser at dette ikke er en god film selv om jeg til tider blir bra underholdt av dette. Man kunne nok kanskje piffet dette opp med litt tvister underveis og med litt mer brain i filmen også. Men om man liker enkel spøk og moro iblandet en del overdreven action og med lekre damer er dette noe som nok vil tiltale deg mye og du vil ha glede av å se det. Dette er så langt fra intellektuelt, troverdig eller kunstnerisk som man kan komme. Jeg så en Lars Von Trier-komedie i går i 'Direktøren for det hele' og Charlie’s Angels er så langt man kan komme i den andre retningen av komediesegmentet. Von Trier sa han hadde laget en film som bare var ment som underholdning, men dette passer nok bedre i den kategorien. Jeg elsker særheten til Von Trier, men jeg faller også for enkelheten og den overdrevne tøysehumoren i Charlie’s Angels. Og McG (Terminator Salvation) er regissøren for det hele, og der kommer han også litt til kort sammenlignet med Lars von Trier som har mye mer særpreg i sine filmer. Men nok om von Trier, for dette er som sagt så langt unna ham man kan komme.

Englene spilles av Lucy Liu, Drew Barrymore og Cameron Diaz. De er passe pene og eksotiske og danner en perfekt trekløver som burde by på det meste som gutta bare kan drømme om. De spiller ikke akkurat noen Oscarroller her, men det skinner igjennom at de må ha kost seg glugg ihjel når de spilte inn denne filmen. Som sagt så er jo dette bare sprøyt fra ende til annen og sikkert en drøm for jentene å være så tøffe og utfordrende som mulig. De har det rett og slett gøy på jobben og det får man noen glimt av på slutten når filmen avsluttes der man får noen av tabbeklippene. Det er også andre stjerner med her. Man kan nevne i fleng, men de største og mest igjenkjennbare for min del er Joey fra Friends (Matt LeBlanc), Bill Marray (Ghostbusters), Sam Rockwell (Moon og Den Grønne Mil) og Tom Green (Road Trip).

For å oppsummere så er dette langt fra det beste jeg har sett. Filmen begynner ganske greit, men så faller den i fellen for å overdrive litt for mye etter hvert, og da faller underholdningsverdien litt for min del. Men man ler litt og synes dette er bra stappet tulleaction til tider. Filmen innehar en del komponenter som man ser etter i en tanketom underholdningsfilm og hvis man ikke tar denne filmen for noe mer enn det den er så er det kanskje akkurat denne blandingen og hverdagsflukten du ser etter for en trøst på en mørk kveld. Jeg ruller en litt forsiktig treer på terningen for en alt for tullete film som kunne vært bedre skrudd sammen om man skulle oppnå mer latterkikk og større action. Det er dog mer enn nok av både humor og action, det er bare å jobbe mer med scenene for å skape mer klassisk humor og ikke så dødelig banal tenåringshumor som det er her til tider. Men som sagt så er ikke dette så ille og man synes at filmen gir deg litt godt humør, selv om den ikke var helt den sjarmbomben som jeg husket den for i slutten tenårene. Den ble i alle fall godt besøkt på kino og det resulterte i en oppfølger som nok fikk filmselskapet til å le med eller av oss hele veien til banken.


Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Charlie's Angels 2 - Oppfølger med mindre engasjement, action og humor

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Rim of the World - For yngre tenåringer om romvesen som kommer til jorden...
- The Babysitter - Sjarmerer godt med sin skrekklek og karakterer
- This Means War - Gjennomsnittlig romantisk komedie med lett tom action med på kjøpet
- Terminator Salvation - Øredøvende sci-fi for pengene
- Charlie's Angels 2 - Oppfølger med mindre engasjement, action og humor

Diskusjon

Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,2 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media

  • arilabra.com
  • Verdens Gang
  • Dagbladet
  • Aftenposten
  • Dagsavisen
  • Filmfront
  • Filmz.dk
  • Cinemablend.com

Land:

USA, Tyskland

Språk:

Engelsk, Spansk, Tysk, Kantonesisk (Kinesisk), Finsk, Fransk, Japansk

Filmselskap:

Columbia Pictures

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.