Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Halloween - Resurrection, amerikansk film fra 2002

Grøsser, Thriller Spilletid: 94 minutter Aldersgrense: 15 år

Forventet ingenting og fikk akkurat det!

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 17.08.2011]

Laurie Strode er søsteren til den kaldblodige morderen Michael Myers. Hun overlevde forrige Halloween-mareritt, etter at hun til slutt halshogde sin egen bror for å få slutt på galskapen. Det viste seg senere at det ikke var hennes bror som bar masken da halshoggingen skjedde. Nå er det gått hele tre år siden det skjedde. Laurie sitter buret inne på en mentalinstitusjon og det tenker hun er like greit når Michael Myers fremdeles er der ute. Plutselig begynner Myers å røre på seg igjen og vil drepe Laurie. Marerittet er på ny en realitet...

Annonse:

Etter forrige film tenkte jeg at nå kan det vel ikke fortsette. Å joda, det gjør det jammen meg. Alt fortsetter direkte på den forrige filmen. Nå er vi kommet til den åttende filmen i rekken. Michael Myers er nok en gang tilbake for å gjøre opp regnskapet han har med sin egen søster. Hun lever nemlig på lånt tid og det liker Michael dårlig. Han vil drepe hele sin slekt og ingen vet helt hvorfor. Slik har det vært siden han bare var seks år gammel og drepte for første gang. Laurie på sin side vet at Michael kommer for å drepe henne og sitter bare å venter. Men Myers har også andre bedrifter på sin liste når noen entrer hans hjem. Denne gangen er en gjeng ungdommer blitt plukket ut til et TV-program som skal sendes direkte fra Myershuset. Det liker selvsagt Myers selv veldig dårlig...

Filmen begynner med en del action og vi får se Michael Myers relativt tidlig utføre mord. Dette sjokkerer meg ikke lenger. Og etter denne begynnelsen blir det brått litt stille og filmen bygger seg nesten opp helt på nytt. Det virker som filmen bare følger den litt elendige formelen til de typiske møkka-filmene i Halloween-serien. Det hele ser ut til å være helt på autopilot denne gangen. Og i tillegg bryter filmskaperne regelen om å alltid la en ny regissør slippe til. Det er nemlig Rick Rosenthal, som har nok en gang satt seg i regissørstolen. Han har fra før lagd den andre filmen i denne serien. Og siden den filmen blir sett på som den nest beste Halloween-filmen etter originalen selv, var det lov å håpe på mer enn dette. Men Rosenthal klarer aldri å gjenta sin bedrift fra 1981. Dette blir faktisk veldig B-filmaktig. Dette er en skamplett i skrekkfilmverdenen. Det blir heller ikke bedre av at man også får en annen fyr traskende rundt med maske også. Som om det ikke er oppbrukt fra tidligere filmer til det kjedsommelige.

Det kunne vært en litt kul greie å endelig fått en ny historie med ungdommer som skal på TV i Myers-huset, men alt blir dessverre alt for tamt og tafatt gjennomført. Dette er totalt blottet for friskhet, og føles som oppgulp fra ende til annen. Det skal ikke være nødvendig i en skrekkfilm og direkte kjede seg underveis. Jeg lurer heller aldri på hva som kommer til å skje, men det hadde man sikkert ikke gjort uansett. Filmskaperne forsøker imidlertid å gjøre dette til en Halloween-film som man kan kjenne seg litt igjen i. Her bruker Myers sin pusting og det at vi ser ting fra hans perspektiv. Myers er også venn med den karakteristiske kjøkkenkniven som han elsker å drepe med. Og selvsagt går han sakte og bestemt rundt. Han betrakter ting, før han til slutt slår til når oppgjørets time kommer.

Jeg forventer jo selvsagt ikke mye når jeg ser den åttende filmen av Halloween-serien, men det hadde vært kult å få noe helt nytt til en avveksling. Det kunne eksempelvis vært kult å få vite hvordan Michael Myers så ut under masken, eller andre saker som man er nysgjerrig på over mystikken rundt Myers. Man føler det litt som om filmen safer for mye, og ikke tør ta sjanser. Det hadde vært kult å fått litt mer svar i dette som ser ut til å være den siste Halloween-filmen i denne omgang. Vi får riktignok noen aldeles små fattige ekstraopplysninger som forklarer hvor Myers holder seg skjult mellom sine utbrudd. Jeg hadde også håpet på en bedre slutt, det er litt kjipt å få nok en standardslutt ‘klesset’ i fjeset.

Her får du svært lite troverdig skuespill. Faktisk så lite engasjerende at det føles latterlig kjipt. Og dette skal liksom være Hollywood-film. Jeg spyr! Dette er nok en gang bare et elendig forsøk på å skvise litt ekstra gryn ut av denne oppbrukte filmserien. Det er dog ikke bare skuespill som svikter. Filmen er gjennomsyret som en elendig cocktail av oppbrukte momenter og helt uengasjerende filmhåndverk. Filmskaperne burde virkelig tatt seg mer tid til å få et bedre manus enn dette. Dette var bare dønn trist og rett og slett et sørgelig ille syn. Og med en 'rævdårlig' regi som aldri fungerer blir dette bare søppel. Dette hadde selv ikke kunne fungert som dataspillunderholdning.

Når du ser skrekkfilm forventer du å bli litt skremt, eller i alle fall føle litt ubehag. Her får du aldri svette hender, og filmen gir meg ingenting å se. Filmskaperne forsøker seg med noen svært svake tvister, som ikke er god nok til å lokke katten ut av kjelleren en gang. Det blir riktignok litt brutalt til tider, men med elendige webcamsaker som dette, reduseres inntrykket til noe som kunne vært brukt som sovemedisin. Med andre ord er dette en av de helt klart svakeste Halloween-filmene, om ikke den svakeste.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Halloween - Fornøyelig legendarisk skrekkcomeback!
- H2: Halloween 2 - Michael Myers er tilbake...
- Halloween - Michael Myers barndom under lupen...
- Halloween H20 - 20 Years Later - En av de bedre Halloween-filmene på lenge...
- Halloween 6 - The Curse of Michael Myers - Halloween-film med Michael Myers VS Jamie
- Halloween 5 - Michael Myers med færre drap enn du forventer...
- Halloween 4 - Michael Myers er tilbake!
- Halloween 3 - Season of the Witch - Ingen Michael Myers i denne filmen...
- Halloween 2 - Michael Myers slår seg løs på sykehus...
- Halloween - Natten morderen kom!

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Halloween 2 - Michael Myers slår seg løs på sykehus...

Diskusjon

18.08.2011 sier Tore Andre Øyås: Så enig med deg! Det skulle vært produksjonsstopp, oppfølgernekt og påtvunget manusvurdering før man fikk lage enkelte filmer!
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2 av 6 - 17 stemmer)

Kritikker i media

  • Halloween - Resurrection
  • Verdens Gang
  • Cinemazone
  • B.T. (Danmark)
  • Filmfront
  • Berlingske Tidene
  • Jyllands-Posten
  • Ekstra Bladet (Danmark)

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Dimension Films, Nightfall, Trancas International Films, Moustapha Akkad

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.