Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Halloween 2, amerikansk film fra 1981

Grøsser Spilletid: 92 minutter Aldersgrense: 15 år

En relativt vellykket oppfølger

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 08.08.2011]

Morderen skal akkurat til å drepe unge Laurie, men i siste sekund blir morderen skutt. Men til tross for at han blir skutt hele seks ganger og faller ned fra verandaen i andre etasje, klarer han å komme seg unna. Den tilsynelatende udødelige morderen er tilbake, mer fryktfull enn noensinne...

Annonse:

Det er den 31 oktober 1978. Filmen starter med slutten på forrige film. Vi skal tilbake til den mystiske morderen som virker å ikke være helt menneskelig. Han tåler med andre ord veldig mye juling og også en del kuler virker å prelle av ham. Hans doktor på sinnsykehuset, som i årevis skal ha hatt ham som pasient, sier at ikke fant noen normale menneskelige trekk ved morderen som er på frifot. Når han var på mentalsykehus sa han aldri noe, han rørte seg heller sjelden, bare satt å ventet på det riktige øyeblikket til å rømme.

Morderens navn var Michael Myers og han har en bakgrunnshistorie med at han drepte sin egen søster som lite barn. Han ble da innlagt på en mentalinstitusjon. Og der ble han til han klarte å rømme natten til Halloween i 1978. Nå viser det seg at morderen er litt av en tanks. Han blir i filmen blant annet påkjørt av en politibil i høy fart og blir slukt av flammer. Etter vanlig logikk burde han ha dødd etter å ha brent opp, men litt etter er han på plass igjen. Han ser ut til å være overmenneskelig. Vi får hele tiden flere og flere spor av hva denne mystiske morderen er i stand til å overleve.

Selv om denne filmen begynner på samme sted som sist, er det greid å bevege seg litt bort fra det lille nabolaget. Om du først skal bytte sted, hva er vel da bedre egnet for en morder enn å gå berserk på et sykehus? Det blir også mer visuell vold og mye mer blod enn i første film. Det gjør filmen får et enda råere preg enn den mer klassiske originalen fra 1978. Jeg blir også litt mer skremt av denne filmen enn forgjengeren og skvetter skikkelig til noen ganger. Vi hører lyder hele veien og det er aldri lett å vite om det er en morderen eller bare en katt. Det gjør at jeg sitter litt mer anspent hele veien og bare venter på at morderen skal slå til.

Jeg kjenner også igjen at dette er en Halloween-film. Filmen viser oss hva morderen Michael Myers ser og vi hører ham også puste og pese under masken sin. Hele tiden lurer jeg på om det kommer til å skje noe. Vi får jo også se morderen bak i bildet slik at vi vet at lurer bak der. Det gjør at det blir spenning hver gang morderen nærmer seg et bytte. Vi får også se morderen og plutselig er han borte igjen. Han lusker rundt og jeg lurer på om hans agenda. Jeg lurer på gjennom filmen hva som er grunnen til at han velger å drepe de han dreper, imens han sparer andre. Vi får også se litt mer til morderen, men likevel føles han bra mystisk. Noe av det kan komme av at han aldri snakker og gjemmer seg bak en maske. Morderen beveger seg ved å gå sakte hele veien som en superfarlig zombie.

Dette er ikke ille som oppfølger. Den er også litt mer 'rein' skrekkfilm enn sin forgjenger. Det blir kanskje litt for mye mord og for lite historie, men så er jo dette en slasher, og da skal det jo være slik. Men i det store og det hele er dette veldig gjennomført, men som enkeltstående film er det noe som mangler. Jeg kunne tenkt meg et bedre manus, og kanskje også litt bedre tvister underveis. Filmen føles litt typisk til tider, med mange skrekkfilmklisjeer som vi i dag kjenner så alt for godt. Heldigvis forsøker filmen aldri å være noe mer enn en skrekkfilm. Om du liker sjangeren, er dette en film som gir deg okei valuta for pengene.

Lurer på hvordan filmserien skal fortsette etter dette, men i skrekkfilmverdenen er det alltid en utvei. Og særlig siden jeg vet at det er en hel haug med filmer igjen. Dette var mer enn godkjent for å være slasherfilm. Spesielt vellykket forhold til tiden filmen er laget under. Jeg ruller en firer for oppfølgeren til Halloween. Filmen har ikke så mye å spille på, men får filmen i trygt i havn. Jeg savner kanskje en bedre forklaring på mysteriumet rundt morderen, men det kommer sikkert til å bli utbrodert i de kommende filmene. Samtidig føles det også litt kult at filmen ikke trenger å forklare alt også. Da gir den oss seere en del undring og ekstra mystikk.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Halloween - Fornøyelig legendarisk skrekkcomeback!
- H2: Halloween 2 - Michael Myers er tilbake...
- Halloween - Michael Myers barndom under lupen...
- Halloween - Resurrection - Forventet ingenting og fikk akkurat det!
- Halloween H20 - 20 Years Later - En av de bedre Halloween-filmene på lenge...
- Halloween 6 - The Curse of Michael Myers - Halloween-film med Michael Myers VS Jamie
- Halloween 5 - Michael Myers med færre drap enn du forventer...
- Halloween 4 - Michael Myers er tilbake!
- Halloween 3 - Season of the Witch - Ingen Michael Myers i denne filmen...
- Halloween - Natten morderen kom!

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Halloween - Resurrection - Forventet ingenting og fikk akkurat det!

Diskusjon

09.08.2011 sier Massiss: Du lager VELDIG mange anmeldelser:O Gode er de også, Stå på!
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,6 av 6 - 26 stemmer)

Kritikker i media

 • IGN.com
 • Aslashabove.com
 • Thefilmfile.com
 • The New York Times
 • Captain Charismas Filmblogg
 • skrekkfilm.com
 • Filmfront
 • RogerEbert.com
 • Horrorfanzine.com
 • Washington Post
 • Variety

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Universal Studios / Universal Pictures

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.