Vi befinner oss i et annet univers, et fjernt og mystisk sted hvor en elitestyrke som har eksistert i flere hundre år opererer. De kjemper for fred og rettferdighet og korpset har navnet Green Lantern. En ny fiende truer i den gigantiske Parallax, og universets fremtid blir en dag plutselig lagt i hendene på mennesket Hal Jordan, det første mennesket som noensinne har blitt gitt plass i Green Lantern.
Annonse:
Martin Campbell står for regien på dette Marvel-eventyret, mannen som står bak de to sterke Bond-filmene ’Golden Eye’ og ’Casino Royale’. Hovedpersonen Hal Jordan spilles av Ryan Reynolds, mens også Blake Lively og Tim Robbins står på rollelisten, samt Peter Sarsgaard som en av de onde karakterene. Det beste man kan si om Reynolds i hovedrollen er at han ser bra ut, utover dette blir han like stiv og udynamisk både før og etter at han blir superhelt. Sarsgaard derimot, er en riktig så vemmelig skurk i den stakkars professoren som blir forvandlet til et uhyre.
Det er i det hele tatt mye gjenkjennelig og typisk tegneserieaktig i ’Green Lantern’. Klassiske superheltingredienser som love-interest, en klar nemesis og en ”tilfeldig” fyr som blir til superhelt har vi tross alt sett nok av før. Likevel, det er Campbells regi som redder filmen fra å bli totalt oppgulp og for preget av ’sett det før’ ting.
Her er nemlig både et dynamisk tempo, en variert og egentlig aldri kjedsommelig handling. Problemet blir bare at man har sett det så bedre før og med såpass mye grønne effekter, som tidvis virker litt plastiske og ”billige”, skjemmes helheten for mye av dette ”grumsete” uttrykket. Den herlige originalmusikken til James Newton Howard løfter imidlertid ellers tegneseriepreget opp og fram.
Skal man pirke på noe mer, kunne godt humoren vært mer tydelig og velplassert. Slik den har blitt er det som om Reynolds prøver å lire av seg noen morsomme replikker i ny og ne, mens man ikke helt vet om det skal være ment morsomt eller bare småvittig.
’Green Lantern’ føyer seg dermed pent inn i rekken av middelmådige Marvel-filmatiseringer. Den verken skuffer stort eller blåser deg ut av stolen, men er egentlig sånn helt grei og tidvis vellaget superheltunderholdning som gir deg passe valuta for pengene. Ikke dårlig bare det kan man si. Den kan for så vidt minne mye om de liknende ’Iron Man’- og ’Spider Man’-filmene, filmer som imidlertid fungerte utmerket og var bedre enn det'Green Lantern' har blitt.
Se om film er på streaming:
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
Memory - Kjedelig thriller med uforløst potensiale
The Foreigner - Konspirasjonsthriller med innslag av legenden Jackie Chan.
Edge of Darkness - Gibson er tilbake, men filmen er ikke like overbevisende
James Bond - Casino Royale - Topp James Bond-underholdning!
James Bond - GoldenEye - Ny era av James Bond begynner bra