Filmen begynner med at vi flyr innover de sveitsiske Alpene. Ace Ventura er ute på klatretur. Her får vi se han mate en fuglunge og du får spektakulær nervepirrende dyrestunt i kjent actionstil. Ventura redder en vaskebjørn i fjellene, men klarer å miste den i døden da han skal klatre ned med den. Dette fører til at Ventura mister sin livsgnist og oppsøker et buddhisttempel for å restituere seg. Der oppsøker en mann ved navn Greenwall ham for å få ham til å finne en hvit sjelden flaggermus. Ferden går til det tykkeste Afrika der Ace må klare sitt oppdrag før et bryllup hos den lokale Wachati-stammen skal foregå. Hvis ikke blir det stammekrig...
Ace Ventura er en utrolig artig rollefigur. Han er eksentrisk som få og ligner litt på en blanding mellom Sherlock Holmes og Snurre Sprett. Han bruker å snakke veldig raskt uten å puste når han kommer med gode poenger. Ace elsker dyr foran mennesker og snakker mange dyrespråk. Han er en person man ikke kan annet enn å enten hate eller elske, alt ettersom.
Som tenåring elsket jeg denne filmen. Det er det nok garantert andre som også gjorde i samme alder. Så hva er det med meg? Er jeg ikke vokst opp siden jeg framdeles synes dette er ustyrtelig morsomt? Det er kanskje riktig at jeg er litt barnslig, og ingenting er som litt primitiv forseggjort humor. Man trenger slik humor innimellom. Det er befriende å slutte å tenke å bare le fordi man føler for det.
Jim Carrey er helt fantastisk som Ace Ventura, uten ham hadde dette nok vært lik null underholdning. Man kan ikke annet enn å misunne ham alle de ablegøyer og fakter han kan gjøre med sitt fjes. Det er veldig mange morsomme scener i denne filmen og det er ubetalelig når Ace Ventura fødes ut av et falskt neshorn. Man har klart å samle masse artig i en film og dette gjør sitt til at dette er en veldig god oppfølger. Det ligger også litt ære og hviler på manusforfatteren og regissøren Steve Oedekerk som blant annet også står bak 'Kung Pow - Enter the Fist'.
Man kan forsvare karakterer helt fra en ener til en femmer for denne filmen alt ettersom hvordan humoren slår an. Men jeg skal ikke ta helt av og lander på en veldig sterk firer for veldig god og enkel underholdning. Om man synes at den første Ace Ventura-filmen var morsom vil du nok kose deg med denne, som er enda litt mer tullete, men jeg synes ikke at den går over grensen som mange kanskje vil hentyde. Dette er god underholdning for hele familien.
Warner Bros. Pictures