Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Kinopremierer uke 12, 2018

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen den 21.03.2018]

Det er blitt onsdag igjen, og det betyr at vi skal se nærmere på hvilke filmer som ankommer kinoene landet rundt denne uka. Blant ukas premier finner vi blant annet oppfølgeren til Guillermo del Toros populære `Pacific Rim´-serie, den islandske filmen ´Jeg vet Hvem du Er´ og en del andre filmer som kanskje er verdt en titt. Scroll ned for info og trailer.


[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]
Annonse:

Her har dere Filmfronts oversikt over filmene som slippes på kino denne uka. Her er det nok av filmer å ta av. Det er et ordtak som heter ´Filmer Er Best På Kino´. Så ta gjerne turen til en kinosal der du bor, å få med deg noen av disse filmene i hvertfall.

Endelig er det klart for oppfølgeren til 'Pacific Rim' fra 2013.
Pacific Rim: Uprising blir dermed første film ut denne uka;
Handling: Ti år har gått siden de gigantiske Kaiju monstrene steg opp fra havet og la verdens storbyer i ruiner. Etter at de ble utslettet av de gigantiske Jaeger robotene, har situasjonen normalisert seg igjen. Men Jaeger teamet hviler ikke. Jake Pentecost (John Boyega)- sønnen av den legendariske Jaeger piloten Stacker Pentecost blir hentet inn mot sin vilje til å trene opp en ny generasjon med Jaeger kadetter. Underveis i det som skulle være et rent rutineoppdrag, begynner noe å røre seg under havoverflaten. Storslått action med John Boyega (Star Wars) og Scott Eastwood ( Fast and Furious) i hovedrollene.
Skuespillere: I tillegg til de ovennevnte, finner vi Tian Jing, Levi Meaden, Burn Gorman, Rinko Kikuchi og Charlie Day i sentrale roller.
Kinopremiere: 23. Mars

`Maria Magdalena´ er neste film som premierer.
Handling: Den sanne historien om en av bibelhistoriens mest enigmatiske og misforståtte skikkelser, Maria Magdalena. Som ung kvinne led hun under datidens hierarki og kjønnsrollemønster, og ønsket å finne en større mening med livet. Da hun ble kjent med Jesus fra Nasaret og så hvilken enorm betydning han hadde for folket, forlot hun familien sin for å følge ham. Til tross for at flere av de andre disiplene var skeptisk til at en kvinne skulle representere Jesus på lik linje med dem, ble hun en nøkkelperson i den skjebnesvangre ferden mot Jerusalem. For å undergrave hennes rolle i Bibelen, ble hun med tiden omtalt som en prostituert og ´fallen kvinne´. Ikke før i nyere tid ble hennes status som en av de opprinnelige apostlene offisielt anerkjent av Paven.
Skuespillere: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Ariane Labed og Ryan Corr
Kinopremiere: fredag 23. mars

Den Islandske filmen ´Jeg Vet Hvem Du Er´ er basert på den bestselgende romanen med samme navn.
Handling: Tre unge mennesker pusser opp et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörur på nordvestkysten av Island. Vinteren er i anmarsj og de begynner å ane at de ikke er alene i det forlatte været. Samtidig blir en ung lege dratt inn i etterforskningen av et selvmord. Avdøde er en eldre kvinne som ser ut til å ha vært besatt av legens sønn, som ble borte tre år tidligere - og fremdeles er forsvunnet.
Skuespillere: Johannes Haukur Johannesson,Thor Kristjansson,Agusta Eva Erlendsdottir, med flere.
Kinopremiere: Fredag 23. mars

Videre på programmet skal vi til den franske filmen ´ 120 Slag i Minuttet´.
Handling: 120 Slag i Minuttet skildrer en tid preget av alvor og håpløshet, men som også er fylt til randen av livsglede og energi. Den er en hyllest til aktivistene som tok fighten og som nektet å gi opp.
Skuespillere; Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois, Adele Haenel, med flere.
Kinopremiere; fredag 23. mars

Neste film er fransk/sveitsiske ´Vokterskene´
Handling: Året er 1915 og Frankrike er i krig med Tyskland. Franske byer og landsbyer tømmes for unge, arbeidsføre menn. Mange av dem vender aldri hjem og noen vender hjem lemlestet. Dette fikk selvfølgelig store konsekvenser for livet på landsbygden og det harde arbeidet måtte i sin helhet overlates til kvinner, barn og gamle menn. Xavier Beauvois, som mange vil huske for "Om guder og mennesker", har laget en vakker og stillferdig film om livet på den franske landsbygden i begynnelsen av 1900-tallet. Det var stor forskjell på folk, og moralske koder som ikke gjelder lenger styrte folks liv og skjebne. Nathalie Baye spiller den eldre matriarken som mye av handlingen utspiller seg rundt og hennes handlinger får store konsekvenser for alle rundt henne.

"Året er 1915, og i Frankrike prøver matriarken Hortense å drive familiegården ved hjelp av datteren Solange mens tre av familiens menn kjemper i 1. verdenskrig. Til innhøstningen får hun hjelp av foreldreløse Francine som straks viser seg som en dyktig arbeider og får tilbud om å bli på gården. Mennene kommer hjem på permisjon av og til, men mens årstidene skifter, forandres også forholdene mellom menneskene på gården. Et meget visuelt, vakkert og stillferdig drama som hyller
kvinnene som blir hjemme, en families sterke forhold til jorden de dyrker og også en verden i forandring.
Skuespillere; Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry, med flere.
Kinopremiere: fredag 23.mars

Helen Mirren og Donald Sutherland spiller i den neste filmen kalt ´Vårt Livs Ferie´.
Handling: istorien er en herlig roadmovie om pensjonistene John og Ella. Med John som sjåfør og Ella som hans copilot, kjører de den gamle bobilen deres fra Massachusetts med kursen mot Florida, på jakt etter en fortid de begge har vanskelig for å huske.
John og Ella Robina har hatt et fantastisk liv sammen i mer enn femti år. Nå er de gamle, Ella har fått kreft og John har Alzheimers. De lengter etter et siste eventyr for å unnslippe både voksne barn og leger som tilsynelatende styrer livene deres fullstendig.
Med John som sjåfør og Ella som hans copilot, kjører de den gamle bobilen fra 1978 fra Massachusetts med kursen mot Florida, på jakt etter en fortid de begge har vanskelig for å huske.
Historien er en herlig roadmovie fortalt med humor, kjærlighet og et snev av ironi. Men til syvende og sist er dette historien om Ella og John: Om folkene de har møtt, problemene de har måttet overvinne, alle erfaringene de har gjort gjennom et langt liv, og ikke minst kjærligheten og familien de deler.
Basert på boken av Michael Zadoorian som heter "En siste ferie" på norsk.
Kinopremiere; fredag 23. mars

De to siste filmene ut på kino denne uka, er to norske barnefilmer. Den første filmen heter `Operasjon Mørkemann´.
Handling: Detektivbyrå nr. 2 har fått en ny sak de må løse.
Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen. For å komme til bunns i mysteriet må de grave i fortiden og ta i bruk sin aller beste triks og knep, og benytte snarrådighet og teknologi. Operasjon Mørkemann er som en spennende "Sherlock Holmes"-historie for hele familien.
Skuespillere: Emma Kilane, Thomas Farestveit, Finn Schau, Eldar Vågan, Ulrikke Døvingen og Lise Fjeldstad.

Den siste filmen heter ´Brillebjørn på Bondegården´
Handling: De minste barnas favorittbjørn tar spranget fra TV til filmlerretet! Et spennende eventyr for de aller minste i trygt selskap med den snille og gode Brillebjørn. Brillebjørn og Lucy skal besøke bestemor og bestefar på bondegården. Her er det sauer, høner, kuer, traktorer og mye annet spennende. Men noen ganger er ikke alt like gøy, så da er det godt at Brillebjørn har fantasimagi!
Skuespillere: Thomas Hildebrand og Lucy Garrett Prestø
Kinopremiere; Begge filmene har premiere fredag 23. mars.

Diskusjon

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.