Personvern og cookies

Filmfront.no er ansvarlige for dine data. Vi bruker coockies for å logge inn og innhente samtykke.

Vi bruker tredjeparts Cookies for:
- Høre podcast med Spotify
- Streamingwidget til Justwatch for å vise om hvilke streamingplatformer en film er tilgjengelig på.

Logg inn
Bli medlem
Filmfronts egen podcast

Denis Villeneuve skal lage ny "Dune"

[Skrevet av: Tore André Øyås den 02.02.2017]

Den fransk-kanadiske regissøren Denis Villeneuve gir seg i kast med å fornye sci-fi klassikeren Dune.

[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]

Villeneuve er for tiden kinoaktuell med sin Oscar-nominerte Arrival, også denne en sci-fi historie. I tillegg er karen også ferdig med en annen remake, nemlig Blade Runner 2049 som får kinopremiere i oktober.

Fra før av har som kjent David Lynch prøvd seg på å filmatisere Frank Herberts legendariske roman fra 1965. Lynch sin versjon fra 1984 ble dog ikke voldsomt godt mottatt den gang da, men har isteden blitt en kultklassiker i ettertid.

Også flere andre har prøvd seg på å lage både film og tv-serie av den kompliserte boken, dog uten særlig minneverdig hell.

Hvorvidt Villeneuve blir mannen som klarer dette gjenstår dermed bare å se, men hans siste filmer som nevnte Arrival, samt Sicario, Enemy og Prisoners kan vitne om at sjansene i hvert fall ikke er helt på trynet.

(Kilde: Filterfilmogtv.no)

Diskusjon

02.02.2017 sier Pål Frostad: En Dune-film med Arrival-regissøren er noe jeg gjerne skulle sett. Digger Dune-boken og det ufattelig kule universet som enda har til gjengjeld å skinne skikkelig på film.

Filmfront.no © Filmfront AS 2023 Les mer om filmfront

Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.

Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk