Kjønn: Mann
Dødsdato: 14.07.2008
Karakter:
(4,6 av 6 - 20 stemmer)
Biografitekst
Døde på Diakonhjemmet i Oslo. Han var far til filmregissøren Morten Kolstad. Han var også bror av skuespilleren Lasse Kolstad.
Les hele
Henki Kolstad er en folkekjær skuespiller som har vært aktiv som skuespiller i mange, mange tiår. Han debuterte med rollen som skipsgutten Jimmy i filmen Eskimo fra 1930. Siden har det gått slag i slag med filmroller som Einar Skinnarland i Kampen om tungtvannet, Petter Gran i 'Vi gifter oss', Bernhard Borge i 'De Dødes tjern', Erik Sørensen i 'Millionær for en aften', Hjalmar Ekdal i 'Vildanden', Pappaen Laffen i 'Pappa tar gull', Jens Madsen i 'Alle tiders kupp', Johannes Mørk i 'Skjær i sjøen', 'Kongen i Olsenbanden møter Kongen og Knekten', Terjes sjef i 'Deilig er fjorden!'.
Kolstad har også minneverdige roller innenfor TV. Det vi husker ham best for her er nok Ludvig Klinke i Den spanske flue som vises hver jul. Han har også dukket opp i folkekjære komiserier som Mot i brøstet og Fleksnes Fataliteter. Mest suksess i TV har han hatt med julekalenderen Jul I Skomakergata som har gått utallige ganger og gledet barn og voksne i mange generasjoner.
Henki Kolstad har også en anvendelig stemme som resulterer i at han har gjort en del dubberoller på animerte filmer. Av de mest kjente rollene kan vi nevne: Speaker i billøp i Flåklypa Grand Prix, Maurice, Belles far i Beauty and the Beast, Sultanen i Aladdin, Forteller i Herkules, Doktor Dawson i Mesterdetektiven Basil Mus.
Minimer biografi
Annonse:
Priser
1 Amanda vunnet
Vis priser
- 1990 Amanda Æresprisen (vunnet)
Gjennomsnitlig terningkast for alle utgivelser innvolvert i
Henki Kolstads beste filmer som skuespiller
Henki Kolstads beste filmer som regissør
Roller for person
Skuespiller,
Stemme,
Regissør,
Manus,
Seg selv
Manglende info om filmer og TV-serier for aktør
Logg inn eller lag bruker, for å foreslå innhold på aktør
Skuespiller
Corneliu (Norske stemmer)
Forteller (Norske stemmer)
Geppetto (Norske stemmer)
Sultanen (Norske stemmer)
Maurice, Belles far (Norske stemmer)
Prospero (Norske stemmer)
Doktor Dawson (Norske stemmer)
Johan Grevling (Norske stemmer)
Speaker i billøp (Stemme)
Sheriffen av Nottingham (Norsk stemme)
Andre stemmer (Norsk stemme)
Andre stemmer (Norsk stemme)
Regissør