Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell, kanadisk film fra 2001

Fantasi, Grøsser Spilletid: 89 minutter

Forsøk på tenåringsgrøsser

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 01.01.2019]

Under en arkeologisk funn slippes en ond Djiin ut fra fangenskap. Det er den unge collegejenta Diana som ved en tilfeldighet slipper ondskapen løs. Da får Diana tre ønsker, men aner ikke konsekvensen av sine ønsker og hva det betyr å bruke ønsker. Klarer Diana å finne hemmeligheten for å stoppe Djiinen, før han dreper alle vennene hennes og ondskapen slippes løs i verden slik at menneskeheten kan gå under...

Annonse:

I den tredje Wishmasterfilmen blir det mer ‘ønskegrøss’. Men dessverre er filmen langt mindre potent enn sine forgjengere. Faktisk så dårlig at filmen og oss seere lider av kjedsomhet i store deler av filmen.

Igjen får vi en historie om Djinen som ønsker å slippe løs med prisen om å ødelegge menneskeheten. Hele spenningen ligger i hvordan Diana kommer til å bekjempe Djinen. Men egentlig er det ikke så veldig spennende da det er åpenbart at hun kommer til å klare det, derfor blir spenningen helt drept.

Filmen begynner med en familie som er i en bilulykke der foreldrene dør. Dette er den scenen som beskriver Dianas tragiske fortid. Dessverre er ikke scenen i nærheten åpningscenene i de foregående filmene. Begynnelsen føles også litt rotete og ikke så godt formidlet. Det er litt for åpenbart hva som kommer å skje og scenene er ikke effektive nok i filmfortellingen.

Alt er veldig tregt og tamt i forhold til de foregående filmene. Det tar minst femten minutter før Wishmasteren dukker opp, og han ser veldig fake ut i denne filmen. Liker heller ikke forvrenging av stemmene særlig godt. Det hørtes bare dumt og billig ut, og det er ikke mye interessante elementer i filmen, og fint lite ønsker de første 30 minuttene.

Dette føltes som en Wishmasterfilm på valium til tider. Liker ikke at Wishmasteren oppfører seg så forskjellig i hver film. Dette gjør at jeg føler de forskjellige filmene ikke hører helt sammen, selv om konseptet er det samme. Det er også veldig lite oppfinnsomhet rundt utformingen av ønskene og hvordan de blir oppfylt.

Det er også fint lite skrekkscener i filmen. Det er en veldig tenåringsstemning over hele filmen, i alt fra musikken til det svake som skjer. Det er ikke mye handling i filmen å skrive hjem om. Den sykeste scenen er når en jente ønsker seg slankere.

Filmen har dog noe mer krutt mot slutten, men ikke nok til å dekke over at dette er en svært gjennomsnittlig skrekkfilm som ikke har mye å hverken spille på eller tilby i underholdningsøyemed.

Konklusjon
Dette er den helt klart dårligste filmen til nå i rekken. Du får også den døveste slutten på det hele. I mine øyne var dette svært tamt og direkte kjedelig til tider. Filmen har nærmest ingenting å komme med av interessante momenter. Dette er hverken en god historie eller en skrekkfilm som har noe skummelt å komme med. Skjønner nesten ikke vitsen med å lage filmen. Om du er en av dem som må se alle filmene i rekken, så har du en stri tørn med dette. Derfor får filmen dårligste score.

Terningkast: 1+
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled - Djinnen blir forelsket...
- Wishmaster 2: Evil Never Dies - Andre omgang med ønskeskrekk
- Wishmaster - Vær forsiktig hva du ønsker deg...

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled - Djinnen blir forelsket...

Diskusjon

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(1,9 av 6 - 17 stemmer)

Kritikker i media

 • Drgorereviews.blogspot.no
 • Nightmare-horrormovies.de
 • Shade.ca
 • blu-ray.com
 • Cinematerror.com
 • Terror.ca
 • Awfulhorrormovies.com
 • Thevideovacuum.livejournal.com
 • Reelfilm.com
 • Gbhbl.com
 • Horror.com.pl
 • Cinematicaddiction.com
 • Filmfront
 • Moriareviews.com

Land:

Canada, USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.