Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av The Night Comes for Us, indonesisk film fra 2018

Action, Thriller Spilletid: 121 minutter

En voldelig slaktefest uten like

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 05.12.2018]

På sitt mektigste styrer Sørøst-Asia-triaden 80 prosent av all smugling. Med et notoriske Gyldne Triangel som knutepunkt tjener Triaden på handel med dop, våpen og mennesker. For å beskytte kanalene mot kaos og forstyrrelse utnevner Triadens ledere elitedelegater. De gir dem frie tøyler i orden og lydighetens navn. Disse delegatene er seks menn og kvinner, som er kjent som ‘De seks Hav’.

Annonse:

Netflix presenterer denne testosteronfylte filmen. Filmen er produsert i Indonesia, som The Raid-filmene også er. Regien er ved Timo Tjahjanto og han gjør en bra innsats sammen med skuespillerstjerneskuddet, Iko Uwais, kjent fra ‘The Raid’-filmene. Iko Uwais blir filmens kromtapp, selv om han ikke får så mye spilletid til en hver tid. De andre kommer mer i andre rekke, men klarer seg bra i actionsekvensene.

Filmen begynner med et blodbad på stranden der en rekke folk blir regelrett skutt ned i det de forsøker å flykte. Etter den sterke begynnelsen roer filmen det hele kraftig ned når vi blir kjent med rollefigurene. Men filmen er litt todelt. I begynnelsen vet vi ikke helt hva som foregår annet enn at dette er snakk om et gjengoppgjør på noe vis. Men det er ikke før rundt halvveis inn i filmen at vi begynner å skjønne litt mer av detaljene rundt det som foregår. Midtveis i filmen får vi mange flashbacks som forklarer en del av det du lurer på.

Dette er ganske brutalt og blodig inn til beinet. Med andre ord har du med en skikkelig voksenfilm med 18 års aldersgrense å gjøre. Kampkorrografien er også veldig bra i filmen. Du får en film som overgår det meste annen actionfilm i brutalitet. Jeg måtte til og med se bort noen ganger underveis i filmen, fordi det ble for grovt. Spesielt når en sagemaskin kutter seg inn i foten til en person.

Dette er syke greier og er på sitt verste mer brutalt enn mange skrekkfilmer jeg har sett. Filmen har en god del splattereffekter bakt inn i seg. Og det gjør at dette føles litt ‘over the top’ voldsmessig en god del ganger. Det er heller ikke spart på noe når det gjelder å vise detaljer i hjerner som knuses, bein som brekkes og skarpe gjenstander som blir stukket inn i motstanderens kropp.

Det skjer veldig mye på kort tid i filmen når den stormer. Du får saftig vold, som er på det planet Hollywood ikke tillater seg så mye av. Vi får også en del rolige partier i filmen der det mer mer forklaring og dialog i filmen. Jentene er litt av noen ‘bad ass’ kampsportutøvere i filmen. Det blir det også litt av noen ‘boss kamper’ av. Det er mange superlange kampsekvenser nesten helt uten pause.

Føler dog at handlingen i filmen er litt ensporet. Etter alle blir slaktet en etter en slipper en jente unna. Det er det store lyspunktet i filmen. Det er mange overraskelser i filmen. Det er ikke godt å si hvem som overlever til en hver tid. Slutten er også litt overraskende, men passer med slik resten filmen fremstår og utspiller seg.

Konklusjon
Det er ikke alt som ser ekte nok ut, men det er imponerende å se hvor mye filmen har fått ut av sine effekter. Skuespillet, på sin side, er ikke superbra, men det er ikke der denne filmen har satt inn støtet. Actionen er ganske bra i filmen hele veien, men filmen kan føles litt for lang til tider og den er også veldig actiontung til tider. Alt i alt er dette en film som fenger mest for den hardcore actionfilm-fansen. Vil også tro at de som liker splatterfilmer også vil ha utbytte av dette. Det hele er også bekmørkt storymessig. Det gjør at du må være i form for å se filmen.

Terningkast: 4+


Diskusjon

Omtalespalte: Acionfilm

Her finner du omtaler av acionfilmer.
Les flere spalteomtaler: Acionfilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4,5 av 6 - 17 stemmer)

Kritikker i media

 • IGN.com
 • Slashfilm.com
 • Filmfrosk (Youtube)
 • Daily Dead
 • Flicks.co.nz
 • Boston Globe
 • Avclub.com
 • The Film Stage
 • Variety
 • Filmfront
 • Reelfilm.com
 • Indiewire.com
 • Filmtopp.se

Land:

Indonesia, USA

Språk:

Engelsk, Fransk, Mandarin (Kinesisk), Indonesisk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.