Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Demons 2: The Nightmare Is Back (Dèmoni 2: L'incubo ritorna), italiensk film fra 1986

Grøsser Spilletid: 91 minutter

Demonutbrudd i skyskraperen...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 23.06.2018]

Filmen åpnes med en film om hendelsene i første omgang som vises i et leilighetskompleks i en skyskraper. Filmen følger flere tenåringer som trer inn i en by som er øde som et resultat av demonutbruddet. De finner et lik av en demon, men en av tenårene igjenoppliver demonen ved et uhell med å dryppe blod fra en ripe inn i munnen. Da vekkes galskapen til live. I virkeligheten låses den frustrerte festpiken Sally Day seg selv inne på soverommet hennes, når kjæresten ikke kommer på hennes bursdagsfest. Hennes venner prøver å overtale henne til å komme tilbake til festen, da ser hun en del av filmen på tv. Plutselig kommer demonen ut fra filmen og angriper henne. Sally blir forvandlet til en demon og angriper vennene sine. Dette blir starten for marerittet, når demonene tar over festen i skyskraperen...

Annonse:

Igjen er det radarparet Dario Argento og Lamberto Bava som skaper filmen. Da med Argento på manus og Bava på regi. Jeg var ikke overbegeistret over første film, og håpet at inntrykket ville snu i andre film, men det gjør det ikke helt. For selv om filmen tilfører noe nytt til første film, likte jeg ikke alt jeg fikk servert. Filmen er veldig rotete lagt opp og det hele begynner selv tammere enn første film. Heldigvis tar den seg noe opp underveis.

Det blir noen jumpscares i filmen og disse er nok for noen nok til å skremmes litt. Personlig hoppet jeg ikke i taket av disse billige scenene, og klarte ikke helt å skremmes av filmen generelt sett- Vi får også se at en demon kommer ut av TV-en. Lurer på om ‘The Ring’ hentet inspirasjon fra denne filmen? Uansett er denne scenen er noe av det jeg husker best med ‘Demons 2’.

Det nye i settingen er at handlingen foregår i en skyskraper istedet for en kino, men ellers er veldig mye likt til første film. Som i første film får vi en demoninvasjon, som minner ikke rent lite om zombieproduksjonene som ruller over skjermene i våre dager. Du får en del demoner og denne gangen får vi langt flere av dem. Demonene ser litt ekle ut. Vi får også se demonbabyer som ligner mer på Gremlins.

Jeg hadde håpet på at oppfølgeren skulle være bedre enn den første filmen, siden første film ikke var stort å skryte av. Det er dog mer action i oppfølgeren, og det føles litt underholdende til tider. Det blir også en del småhumoristiske øyeblikk. Som den unge mannen som kjører veldig fort. Han påstår han aldri har hatt en ulykke. Og gjett om det går ham bra? Med dette synes jeg andre film i Demons-serien forsøker å gi oss en litt annen film enn den første med mer glimt i øyet.

Filmen er ikke stort å skryte av sånn reint kunstnerisk. Vi får dog mange kule praktiske effekter i det hunder og mennesker blir om til demoner. Du får til og med se at det kommer nye skarpere tenner i munnen. Dette fremstår med andre ord som en film rett i b-film-segmentet, men en bedre oppvisning enn de filmene med langt lavere budsjett. Jeg etterlyser dog en bedre helhet mellom første og andre film. Hvor ble det av den metalliske masken fra første film som gjorde folk om til demoner? Det er dog med en film i filmen også denne gangen, men den vises på TV i skyskraperen istedet for på et kinolerret.

Konklusjon
Alt i alt er dette litt svakere enn første omgang. Likevel synes jeg filmen har noe å fare med. Men historien er også denne gangen for svak. Jeg skulle ønske det var flere rollefigurer å heie på underveis og ikke bare et demonutbrudd, men ellers liker jeg noe av actionen du får presentert underveis. Det kunne dog vært mer action, mer handling og en bedre helhet i filmen. Synes også at filmen skulle hatt en mer sømløs overgang fra første film, mer enn at hendelsene fra første film blir en film i andre film. Dette skaper også en del rot med filmen i filmen. Synes dette fungerte bedre i første film. Og med dette viser Dario Argento at han ikke er så god å skape manus som han ikke regisserer selv. Synes også at Argento ikke klarer helt å naile så mye annet enn kun Giallo-filmer.

Terningkast: 3-
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Demons - Demoner vs. mennesker innestengt i en kinosal

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Demons - Demoner vs. mennesker innestengt i en kinosal

Diskusjon

Omtalespalte: Skrekkfilm

I denne spalten trekker vi frem enkeltfilmer innenfor skrekkfilmens verden. Om det er en større kjent grøsser eller en mindre profilert slasher er ikke poenget, mer at filmen skiller seg ut som skrekkfilm, er verdt å fremheve av skrekkfilmer eller rett og slett bare engasjerer på et eller flere nivåer.

Skrekkfilmsjangeren dekker mange undergenre, men hvor fellestrekkene selvsagt ligger i spenningen, det skremmende, i grøsset, deres evner til å frembringe dette i oss. Om dette videre er en typisk slasher, eller mer i retning psykologisk thriller kan begge deler oppfattes som en variant av skrekkfilmen. Skrekkfilmspalten kan inneholde dybdeanalyser så vil det kunne være sjanse for at ting "røpes" mer enn i vanlige kinoanmeldelser.
Les flere spalteomtaler: Skrekkfilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,8 av 6 - 19 stemmer)

Kritikker i media

 • Your Movies / cleveland.com
 • BobaFett1138.blogspot.com
 • Antagony & Ecstasy
 • Juicy Cerebellum
 • Slasherpool
 • Filmfront
 • blu-ray.com
 • efilmcritic.com
 • Bryant Frazer's Deep Focus
 • Reelfilm.com
 • skrekkfilm.com
 • Zap2it.com
 • Cinemafantastique.net

Land:

Italia

Språk:

Italiensk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.