Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Maze Runner: Dødskuren (Maze Runner: The Death Cure), amerikansk film fra 2018

Action, Thriller Spilletid: 141 minutter Aldersgrense: 12 år

Ikke avslutningen man hadde håpet på

[Skrevet av: Torstein Ryen-Pettersen, Dato: 14.06.2018]

Tredje og avsluttende kapittel i Maze Runner-sagaen runder av på godt vis, men klimakset uteblir. Det er nesten en klisjé at det skal være så vanskelig å følge opp en god førstefilm, men gjennom denne og forrige film var noe av mystikken borte, samt at historien slet litt med å ta underholdningen til taket og forbi.

Annonse:

Etter et halsbrekkende stunt med å befri en gammel venn på et tog, går nå ferden mot kjernen og hjernen bak alt som har skjedd Thomas (Dylan O'Brien) og de som står ham nærmest. Fallet til makten er like rundt hjørnet, og Thomas er på utkikk etter en kur som kan sørge for å stoppe pesten som. Midt oppi det hele finner Teresa (Kaya Scodelario) ut noe om Thomas som kan vise seg å være nøkkelen til at hele verden nesten har gått under...

Det har kommet (altfor) mange ungdomsfilmer etter det forferdelige gjennombruddet med Twilight-filmene. Ja, la oss være ærlige og kalle en spade for en spade. Twilight-filmene var FOR mange og FOR dårlige, og de startet en hel bølge med filmserier vi gjerne kunne vært foruten. «The Hunger Games» var for så vidt OK underholdning, men også de kunne spart seg for to av fire filmer om de hadde ønsket å komprimere det hele til to gode filmer, i stedet for å spe det utover fire filmer. Det er også litt av problemet som Maze Runner: The Death Cure sliter med. Jeg føler at denne filmen lett kunne vært en del av forrige film. For mellom noen spektakulære actionscener er filmen langtrukken og kjedelig.

Det er litt kjedelig at denne filmen ikke klarer seg bedre enn den gjør. Det er en spennende film i bunnen her, men jeg synes at mye at spenningen og mystikken gikk ut av filmserien etter den første filmen. Den første filmen kunne gjerne vært litt lengre, og dermed gjort at vi slapp de to påfølgende filmene. Egentlig så føles de to siste filmene veldig unødvendig, så man må lett pine seg litt gjennom dette for å få avslutningen man ikke visste man trengte. Det hele rundes av på et godt vis, og regissør Wes Ball kan (selv om materialet ikke er det beste for tre hele filmer) for så vidt gi seg et klapp på skulderen for det han presterer med denne trilogien. Det ser og oppleves strålende, selv om det ikke er en spennende nok historie bak og karakterene ikke utvikler seg nok til at det lukter svidd. Wes Ball kommer nok til å få store titler å regissere i fremtiden også.

4K-utgivelsen av «Maze Runner: The Death Cure» er et nydelig format å se denne filmen på. Åpningssekvensen som har sterke paralleller til de beste togkapringsscenene fra gode western-filmer ser helt fortreffende ut. Filmen ser fortsatt godt ut resten av filmen også, men åpningsscenen er høydepunktet i en ellers relativt skuffende film.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Maze Runner: Ildprøven - Voksent og dystert, men ujevnt
- The Maze Runner: I dødens labyrint - Fascinerende og spennende labyrint!

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Maze Runner: Ildprøven - Voksent og dystert, men ujevnt
- The Maze Runner: I dødens labyrint - Fascinerende og spennende labyrint!

Diskusjon

Omtalespalte: 4K/UHD

Her finner du omtaler av 4K/UHD-filmer.
Les flere spalteomtaler: 4K/UHD
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3 av 6 - 28 stemmer)

Kritikker i media

 • Filmfrosk (Youtube)
 • Aftenposten
 • NRK P3 - Filmpolitiet
 • Barnevakten.no
 • Moviezine.se
 • Dagbladet
 • Filmfront
 • B.T. (Danmark)
 • Moovy.dk
 • Aftonbladet
 • Dagens nyheter
 • SR P4
 • Politiken (Danmark)
 • Jyllands-Posten
 • Cinemaonline.dk
 • Sydsvenskan

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.