Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Lego DC Comics Super Heroes: The Flash, amerikansk film fra 2018

Animasjon, Action, Sci-Fi Spilletid: 78 minutter

DC har ikke taket på animasjonen, heller...

[Skrevet av: Torstein Ryen-Pettersen, Dato: 02.05.2018]

I disse dager hvor det spyttes ut superheltfilmer fra Hollywood i et kjør, og Marvel Comics har overtaket på DC Comics, er det likevel et fristed for den tapen duellanten. DC Comics har nemlig sikret seg barnas gunst gjennom sine mange LEGO-filmer. Alle har havnet rett på hjemmekinomarkedet, men siden de fortsetter å lage filmene, er det grunn til å tro at de har gjort noe riktig.

Annonse:

Justice League er en travel gjeng som daglig må hamle opp med kriminelle mesterhjerner, men når trøbbel ser ut til å ulme innad i gruppa er det ikke like hyggelig. Det er noe rart med The Flash som gjør at han blir kastet ut av gruppa, og mens Justice League fortsetter kampen mot de mange farer som truer, må The Flash finne ut hvorfor han ble kastet ut av gruppa og hvordan han kan komme inn i varmen igjen. Men en fiende står mellom ham og gruppa; The Reverse-Flash.

Tre ganger hurra for LEGO-filmer! Hurra, hurra, hurr... a? Hei, vent nå litt... Dette er ikke ekte LEGO slik som hos de store LEGO-kinosukssene de siste årene? Nei, dessverre så har Warner Bros. gått for billigvarianten her – som de for så vidt også har gjort med mange filmer som ble sluppet rett på DVD og Blu-ray. Og der er nok første faresignal satt til livs allerede. For sjarmen hos de tre gode (ja, Ninjago-filmen var også rimelig god – tatt i betraktning) lå stødig i viten om jobben som lå bak dem. Tenk bare å lage en hel kinofilm gjort med ekte LEGO? Det fundamentet er rimelig urokkelig, og har sørget for at jeg og eldstesønn i huset har hatt stor glede av filmene. Disse billige variantene har kanskje et snev av sjarm de også, men det er gjerne gjennom de velkjente superheltene og deres karakteristiske vesen og trekk. Den urovekkende og usjarmerende animasjonen kunne de lett spart oss for.

Historien i filmen er kanskje ikke den mest spennende å følge for barna. Joda, det er klemmer og dilemmaer som dukker opp, som setter de mest sentrale karakterene på prøve – samtidig som de får rom for å utvikle seg, men det er litt knotete å involvere Reverse-Flash i et univers som allerede trekker i mengder av tråder. Filmskaperne har selvfølgelig kortet ned og forenklet Reverse-Flash sin inntreden, og det er med god grunn. Det er ingen vits i å gjøre det tungvint og forklare seg i hjel når det i utgangspunktet skal passe for barn.

Men det er også her hvor denne animasjonsfilmen skiller seg fra de virkelig gode filmene innen den sjangeren. De beste filmene er gode på å gi en underholdende opplevelse som omfavner hele familien, hvor altså denne filmen heller fokuserer på de aller minste. Sønnen min – på 7 år – syntes filmen var OK, men jeg kjenner ham såpass at han ikke kommer til å mase like mye på å se denne filmen, som de filmene han liker godt. Og det samme går for film del. Som voksen synes jeg det er svært lite som fenger, sånn rent bortsett fra et par popkulturelle referanser og det faktum at det dreier seg om superhelter. (Ja, jeg er nok litt nerd på det området...)

Uansett om det finnes små lysglimt både for liten og stor, er filmen et slapt håndverk som aldri fenger nevneverdig. Det er fullt mulig å komme seg gjennom filmen uten at man føler at man kjeder seg, men det er også fullt mulig at det kan bikke over – slik at det blir veldig kjedelig. Jeg både aksepterer og forstår begge sider av saken. For øvrig er det vel ikke akkurat positivt at filmen ikke eier gjensynsverdi.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Legofilmen 2 - Fremdeles friskere og smartere enn det meste!
- Lego®Batman filmen - Spekket og uimotståelig moro!
- Lego®Ninjago Filmen - It was love at first fight...
- LEGO filmen - Smart og rotete LEGO-galskap

Diskusjon

Omtalespalte: DVD / Blu-Ray

DVD / Blu-Ray
Les flere spalteomtaler: DVD / Blu-Ray
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2 av 6 - 2 stemmer)

Kritikker i media

  • Filmfront

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.