Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Counterpart - Sesong 1, amerikansk tv-serie fra 2018

Drama, Sci-Fi, Thriller Spilletid: 60 minutter

Counterpart - Sesong 1: Spion-thriller på sitt beste

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 07.02.2018]

Counterpart tar oss med til to parallelle verdener. Etter et feilslått eksperiment under den kalde krigen ble nemlig vår tidslinje delt i to, og i Berlin oppsto det en portal mellom de to universene.
J.K. Simmons spiller hovedpersonen Howard Silk, en myk og kjærlig ektemann, som får seg et sjokk en dag når han finner ut at det kjedelige kontoret han jobber på egentlig er et byrå som bedriver spionvirksomhet på et parallelt univers.

Når en leiemorder fra det andre universet dukket opp på Howards side, med en drapsliste som blant andre inneholder Howards elskede kone, må han samarbeide med en helt spesiell person – sitt motstykke fra den andre siden. Denne andre Howard Silk, la oss for letthetens skyld kalle ham H. Silk, er en ambisiøs og kynisk mann som alltid har latt karrieren gå fremfor familien. Han har ikke mye til overs for det han anser som en mindre vellykket versjon av seg selv.

Annonse:

Denne nye spionserien fra serieskaper Justin Marks er noe av det bedre jeg har sett hittill i år. Det er en serie som skiller seg veldig ut i måten den forteller ting på, både stilmessig og utseendemessig. Det er opprinnelig Starz som viser serien i USA, mens Viaplay frister med ukentlige episoder her i Norge. J.K Simmons står i hovedfokus i denne serien. Han spiller to vidt forskjellige personer, den ene er mer familiekjær, mens den andre er på grensen til kriminell. Serien låner også litt fra Sci- fi universet, men det synes ikke så veldig godt i de 3 første episodene.

/filer/Stian/Counterpart/counterpart-image-jk-simmons 1.png

Mesterlig skuespill
Jeg er kjempe imponert over hvordan J.K Simmons greier å spille seg selv i to roller. Han klarer på mesterlig vis å skille mellom hvem av de to Howard`ene han er til en hver tid. Kroppsspråket og manerene forandres utifra hvilken person han spiller. Samtidig klarer han utifra det gode manuset å vise at disse to i utgangspunktet er samme person, på grunn av ulike valg i livet har endt opp på forskjellige steder. Han er rett og slett en fryd å følge med på underveis. Jeg må ærlig innrømme at de siste årene har jeg blitt veldig stor fan av J.K Simmons. Jeg synes rollene han spiller både er interessante, og spennende. I tillegg virker det som han virkelig setter pris på livet som en topp skuespiller.

/filer/Stian/Counterpart/counterpart-jk-simmons 2.png

Norsk Regi
Sett med norske øyne er det interessant at Morten Tyldum både regisserer den første episoden, og i tillegg er executive Producer på serien. Det er en dyr første episode, som virkelig setter tonen på resten av sesongen. Det er i det hele tatt en verden av dystopi vi blir vitne til i sesongens pilot episode, og valget menneskene tar underveis. Produksjonsdesignet er svært godt, og det er mange interessante detaljer i omgivelsene, som for eksempel teknologien som brukes, som skaper et spennende bilde av hvor vi befinner oss. Morten Tyldum gjør en sterk og solid jobb som regissør på den første episoden. Hvis det er noe å utsette på, må det være at episoden virker litt seig og lang, noe som kan sørge for at noen kanskje vil falle av etter bare 1 episode.

Kanskje litt for seig til tider
Undertegnede har sett de tre første episodene av denne spion-serien, og jeg er veldig godt fornøyd med starten. Serieskaperne tar seg veldig god tid med de ulike rollene, slik at seeren skal få et innblikk til hver enkelt figur. Det synes jeg de lykkes bra med, men spørsmålet er om det fokuseres for mye på det. Serien ligger på grensa til å bli kjedelig hele tiden. Det som gjør at den fanger meg er rett og slett at begge utgavene av Howard Silk er så himla spennende å følge med på, at jeg ikke vil at episodene skal ta slutt. Det er derimot én rolle som ikke får meg helt bergtatt, og det er skurkerollen, Baldwin (Sara Serraiocco). Hun passer rett og slett ikke helt inn i serien. Det er noe som lugger med rollefiguren, men heldigvis er det en haug med andre fantastiske rollefigurer, som gjør at selv om skurkerollen er svak, har Counterpart andre sterke sider å spille på. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Hvis serien fortsetter i dette sporet, har vi kanskje allerede en nominasjon til en av årets beste serier på gang.

/filer/Stian/Counterpart/counterpart-sara-serraiocco 3.jpg

Konklusjon
Parallelle univers, spionasje og leiemordere. Det er ingrediensene i denne nye serien fra utvikler Starz. Dette er en veldig spennende serie, som blander inn ulike sjangre i en fascinerende miks. Du får en klassisk spion-thriller som får en veldig høy stjerne fra undertegnede. J.K Simmons gjør kanskje en av sine beste roller som Howard Silk. Det er imponerende hvordan han skifter utseende fra hvilken Silk han spiller. Dette viser bare det store spekteret Simmons har som skuespiller. Dette er en serie du ikke kan la gå fra deg.

Terningkast 5+
Serien kan streames på Viaplay med nye episoder hver mandag

(Alle Foto/Copyright- Starz/Viaplay)


Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(5 av 6 - 17 stemmer)

Kritikker i media av S01

 • Serienytt.no
 • Cinemablend.com
 • TV Fanatic
 • Indiewire.com
 • Uncle Barky
 • Dagbladet
 • Filmfront
 • Commonsensemedia.org
 • Denofgeek.com
 • Collider.com
 • Vox
 • San Francisco Chronicle
 • NRK P3 - Filmpolitiet

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.