Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Dr. Dolittle 5 (Dr. Dolittle: Million Dollar Mutts), kanadisk film fra 2009

Komedie, Familie Spilletid: 90 minutter

Dyresnakkjenta blir oppdaget i Hollywood

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 07.02.2018]

Filmen åpner med at Maya Dolittles hund forteller at hans største frykt er at Maya skal gå fra ham. Maya Dolittle synes det høres litt lenge ut å studere syv år for å bli veterinær. Særlig siden hun allerede kan snakke med dyr fra før av. Men før studenttilværelsen begynner vil Maya bare hjelpe noen siste dyr i Hollywood før hun drar avgårde. Maya drar til hollywood for å hjelpe en hun beundrer med å snakke med hunden hennes for hvorfor den er blitt deprimert. Der blir Mayas talent blir oppdaget og en TV-produsent ønsker Maya Dolittle skal bli TV-stjerne i et nytt show der hun snakker til dyr og hjelper dem på TV...

Annonse:

Etter å ha sett Dr. Dolittle fra 1967, remaken og tre oppfølgere, var det tid for å sjekke ut den foreløpig siste filmen i rekken. Trenden har bare gått kategorisk gått nedover film for film. Jeg lurte på om serien ville gi seg på bunn? Men denne filmen er en grei opptur siden forrige film som skrapte helt på bunnnivå.

Denne filmen er et mer steg i riktig retning i forhold til forrige film som slet litt med å nå en skikkelig målgruppe. Dette er en mer typisk jentefilm om en kul tenåring som kan snakke med dyr og venter snart å ta et nytt steg i livet. Filmen har en grei handling. Hvem av unge drømmer ikke å slå igjennom i TV-bransjen og bli kjent i Hollywood?

Men til tross for at filmen er helt ok å se, blir den aldri en 'høydare'. Til det er filmen alt for gjennomsiktig. Filmen har dog en bra moral i bunn. Selvsagt lurer vi aldri heller på om Maya Dolittle til syvende og sist vil velge dyrlege fremfor TV-dyresnakker. Filmen lærer oss at det ikke er lurt å ta snarveier når man brenner for ting i livet. Filmen inneholder også en viss dose romantikk.

Konklusjon
Alt i alt er dette en film litt under midt på treet, men som passer på eldre barn på barneskolen og yngre tenåringer. Filmen har mest å tilby i begynnelsen og litt over midtveis mister filmen mye driv. Jeg hadde håpet på mer komiske elementer i filmen, men der er ikke mye å gripe fatt i på den fronten. Det er dog noen dyrekommentarer som faller okei i smak. Om du likte film nummer tre og fire i serien er dette noe du helt klart bør prøve deg på, men en stødig film vil jeg ikke si dette var.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Dr. Dolittle 4 - Presidenthunden - Hundekatastrofe i det hvite hus...
- Dr. Dolittle 3 - Datteren til legen kan også snakke med dyr...
- Dr. Dolittle 2 - Dyrlegen forsøker å redde en hel nasjonalpark for dyrene
- Dr. Dolittle - Legen som snakker med dyr...
- Doctor Dolittle - Musikal om en dyrevenn av dimensjoner

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Juleprinsen - Kjærlighet i luften og kamp om tronen i et lite kongehus

Diskusjon

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,8 av 6 - 15 stemmer)

Kritikker i media

  • Commonsensemedia.org
  • 7M Pictures
  • Cinemagazine.nl
  • Radio Times
  • Themoviescene.co.uk
  • Filmfront
  • Upcomingdiscs.com
  • Dvdcompare.net

Land:

Canada, USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.