Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Dr. Dolittle 2, amerikansk film fra 2001

Komedie, Familie Spilletid: 87 minutter Aldersgrense: Alle år

Dyrlegen forsøker å redde en hel nasjonalpark for dyrene

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 22.01.2018]

Vi skal tilbake til John Dolittle som ble berømt for hans evne til å snakke med dyr. Han er begynt å praktisere som dyrlege, men har langt flere pasienter enn han greier å takle. I tillegg har han en familie som også trenger hans tid. John Dolittle får problemer med å kombinere rollen som kjærlig familiefar og å være den dyrlegen dyrene forventer. Dyrene vil også ha ham til å hjelpe dem med å redde en nasjonalpark fra å ende i en entreprenørs hender. Dolittle får fire uker til å få en sirkusbjørn til å integreres i naturen, da bjørnene er en utrydningstruet art. Om han klarer det vil nasjonalparken bli spart. Men det er bare det at det for de fleste ville være en umulig oppgave...

Annonse:

Doktor Dolittle snakker fremdeles med dyr. Denne gangen har han problemer med at hans 16 år gamle datter begynner å vokse opp og ikke er pappas lille jente lenger. Hun har fått seg kjæreste og er klar for å flytte fra hjemmet når hun skal begynne på College. Han får også problemer med å spleise den spøkefulle sirkusbjørnen Archie med Ava. Archie har nemlig større glede av 'fast food' og større komfort enn skogen kan gi ham med første øyekast. Men Dolittle satser på at Ava vil åpne øynene hans og få ham så forelsket at han kommer på andre tanker.

Første film var langt i fra så fantastisk at en oppfølger var strengt naturlig. Humorpoengene i filmen er enda dårligere enn i første omgang. Det gjør dette til en enda tammere forestilling. Innimellom blir jeg litt flau på filmens vegne. Det er dog en grei moral i det hele. Det beste med filmen er de mange dyremorsomhetene. De imiterer til og med mafiafilmer. Men i det store og det hele blir filmens humor litt krampaktig.

Eddie Murphy er tilbake som den berømte dyrelegen og den rollen spiller han helt greit. Det hadde ikke vært helt det samme uten Murphy som gir mye av seg selv i filmen. Filmen forsøker å fremstå som både varm og følelsesladet. Den andre filmen er også enda snillere enn den første og med det har også aldersgrensen satt enda litt ned, men det krever jo selvsagt at de norske barna kan lese for å få utbytte av filmen. Dette er nesten som å se en typisk Disney-tegnefilm der dyrene samarbeider i de godes tjeneste. Avrundingen på filmen føltes også litt vel billig.

Regissør Steve Carr er kjent for andre komedier som ‘Next Friday’ med Ice Cube og ‘Paul Blart: Mall Cop’ med Kevin James. Carr klarer på et vis å lage en familiekomedie som følger opp noe av suksessen til første film. Likevel synes jeg første film kommer bedre ut av det enn dette. I mine øyne er denne andre filmen alt for gjennomsiktig og mangler totalt driv. Filmen mangler også noe sjarme, selv om dyrene tidvis glimter til. Men kanskje barna liker dette bedre enn meg?

Konklusjon
Jeg er litt rådvill når jeg skal bedømme denne filmen. Den er åpenbart ikke laget for meg, selv om jeg pleier å like familiekomedier. Det er bare det at ‘Dr. Dolittle 2’ ikke har så mye å slå igjennom med som filmunderholdning. Nå var ikke første film noe som bergtok meg særlig den heller, men den fikk meg til å smile i ny og ne. ‘Dr. Dolittle 2’ er også et lite hakk ned fra første film. Synes heller ikke at filmskaperne har fått nok ut av å ha med Eddie Murphy i filmen. Jeg velger å straffe filmen litt for den ikke leverer og gir den et terningkast to med sterke lysende øyne.

Terningkast: 2+
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Dr. Dolittle 5 - Dyresnakkjenta blir oppdaget i Hollywood
- Dr. Dolittle 4 - Presidenthunden - Hundekatastrofe i det hvite hus...
- Dr. Dolittle 3 - Datteren til legen kan også snakke med dyr...
- Dr. Dolittle - Legen som snakker med dyr...
- Doctor Dolittle - Musikal om en dyrevenn av dimensjoner

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Paul Blart: Mall Cop - Kevin James er som skapt for denne filmen
- Daddy Day Care - Utfordringer med å drive barnehage hjemme...
- Next Friday - OK kompisfilm

Diskusjon

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,9 av 6 - 25 stemmer)

Kritikker i media

 • Chicago Sun-Times
 • Detroit News
 • Cinemaonline.dk
 • Globe and Mail
 • USA Today
 • Washington Post
 • Empire
 • Commonsensemedia.org
 • Apollo Guide
 • Verdens Gang
 • Dagbladet
 • Se og hør
 • San Francisco Chronicle
 • Filmthreat.com
 • BBC
 • Aftenposten
 • Dagsavisen
 • Filmfront

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

20th Century Fox, Davis Entertainment

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.