Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Dr. Dolittle 3, amerikansk film fra 2006

Komedie, Familie Spilletid: 95 minutter

Datteren til legen kan også snakke med dyr...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 24.01.2018]

Maya Dolittle (Kyla Pratt) har arvet sin fars evne til å kunne forstå dyr og snakke med dem. Men hun er redd for at denne evnen vil gjøre henne upopulær. Maya Dolittle vil med andre ord ikke være en sær person, men heller en vanlig tenåring som alle andre. Det gjør at Maya prøver å skjule dyresnakket sitt for vennene som hun er på ferie med. Hun tilbringer det meste av sommerferien på en ranch med mange andre på hennes alder. Men da ranchen står i fare for å bli solgt blir det et slag i trynet for Maya og alle vennene sine. Da må Maya tre reddende til for å redde ranchen og de mange dyrene som bor der. Hun får selvsagt hjelp fra dyrene, men hun må være deres stemme utad....

Annonse:

Etter to filmer i serien som var litt middelmådige, trodde du kanskje det var kroken på døren? Men neida, filmstudioet tenkte at ikke konseptet var melket godt nok. Dette er den tredje produksjonen i filmserien om Dr. Dolittle. Den er omtrent akkurat som du forventer, men har heldigvis noe hjerte og sjarme med seg. Filmen har også en grei moral, selv om filmen er svært gjennomsiktig gjennomført i både historie og oppbygning.

Denne gangen er selv ikke Eddie Murphy med. Det er sjelden et godt tegn når hovedrollefiguren gir seg i serien. Det nye med denne filmen er at vi følger en tenåringsjente som kan snakke med dyr istedet for en voksen mann. Denne filmen skiller seg litt mer ut enn de foregående filmen. Likevel føles filmen for krampaktig og er en ‘rett på video’-film verdig. Manuset er ikke så helhetlig som de foregående filmene. Her får vi en simpel historie med masse ting som skjer etterhverandre.

Filmen er både søt og veldig familieaktig og tilpasset barn i barneskolealder. Denne gangen frir også filmen til jenter med en fin ambassadør for jentene i front. Det hele spiller på følelser og dette var langt bedre enn jeg hadde sett for meg på forhånd. Humoren er dog ikke stort å skryte over, men likte flere av de nyere momentene i filmen. Skuespillet er dog aldri helt topp, men det blir heller ikke klovnet for mye til.

Kyla Pratt har en del sjarme i hovedrollen. Hun var også med i de to første filmene og etter slutten på forrige film ble det lagt opp til at Pratts rollefigur kunne føre serien videre, siden hun også viste at hun kunne snakke med dyr. Vi blir med på alt hva Maya Dolittle opplever på en sommer. Det blir alt fra tenåringsfest til dager med hestene ute på ranchen. Det er nesten litt westernfealing over filmen til tider og da særlig med den typiske westernmusikken, men det er ikke noen skurker å snakke om i denne filmen.

Konklusjon
Som i de foregående filmene bruker dette mye tid på å komme skikkelig igang. Men når den først gjør det er dette en film som ikke er så mye dårligere enn andre film i serien. Den andre filmen og denne har to forskjellige kvaliteter med seg. Det gjør at filmene hver for seg er filmer som passer sin målgruppe bra og er filmer å bli glad i. Dette er mer som om High School Musical møter Dolittle. Det blir til og med noen sangnummere i filmen. Mot slutten av filmen blir det også noe litt sportsfilmaktig over filmen. I tillegg til at filmen også har forsøk på litt romantikk mellom linjene.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Dr. Dolittle 5 - Dyresnakkjenta blir oppdaget i Hollywood
- Dr. Dolittle 4 - Presidenthunden - Hundekatastrofe i det hvite hus...
- Dr. Dolittle 2 - Dyrlegen forsøker å redde en hel nasjonalpark for dyrene
- Dr. Dolittle - Legen som snakker med dyr...
- Doctor Dolittle - Musikal om en dyrevenn av dimensjoner

Diskusjon

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,6 av 6 - 22 stemmer)

Kritikker i media

 • Commonsensemedia.org
 • Laserdisken.dk
 • Themoviescene.co.uk
 • Reeltalkreviews.com
 • Se og hør
 • Allmovie.com
 • TVguide.com
 • Filmfront
 • Dvdtalk.com
 • Thefreshfilms.com
 • efilmcritic.com

Land:

USA, Canada

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Davis Entertainment, Twentieth Century-Fox Film Corporation, 20th Century Fox Home Entertainment, D3C Productions Ltd., Twentieth Century Fox Home Entertainment

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.