Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Nesten Voksen - Sesong 1, norsk tv-serie fra 2018

Komedie, Drama Spilletid: 24 minutter

Nesten voksen - Sesong 1

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 11.03.2018]

Serien handling tar utgangspunktet i tre venninner i 30-årene som ble kjent med hverandre på en folkehøyskole. De tre venninnene bor ikke så langt fra hverandre og forsøker å etablere seg i voksenlivet. Camilla (Jenny Skavlan) bor sammen med sin samboer Thomas (Nils Jørgen Kaalstad). De har begge barn på sin side som kommer innom i ny og ne. Ida (Kjersti Tveterås) bor sammen med sin partner Espen (Mattis Herman Nyquist), deres felles barn og hennes arbeidsløse dagdriverbror Truls (Hans Olav Brenner). Til slutt har vi Siri (Renate Reinsve) som er singel og jobbnarkoman. Alle strever de etter å tilpasse seg i det som kreves av dem når de forlater ungdomstilværelsen og karriere, mann og barn kaller...

Annonse:

Denne serien fikk veldig dårlige kritikker, men synes ikke den var så dårlig. I mine øyne liker jeg deler av humoren, selv om dette ikke var en stor høydare. Kan også være med på at skuespillet var noe stivt og humorpoengene ganske standard, men likevel er dette helt severdig i min bok. De første episodene er ikke de aller beste, men synes serien kommer seg litt når man lærer rollefigurene å kjenne.

Dette skulle være NRKs satsing i samme segment som ‘Side om side’, men jeg kan avsløre med en gang at dette ikke treffer helt i nærheten av det. Kristin Skogheims manus er tidvis ganske morsomt til tider, men dette mangler litt særpreg. Det er ikke noe nytt og originalt med denne serien som gjør at den skiller seg ut i mengden. Likevel er det en del jeg kjenner meg igjen i og jeg småler innimellom av en del av poengene som fungerer som grei sitcomunderholdning. Regien er grei og alt det visuelle uttrykket ser bra ut.

Castet er i utgangspunktet ganske lovende på papiret. Det er dessverre noe varierende skuespill i serien. Noe kan komme av at dette er en situasjonskomedie og kanskje regissøren er ute etter et enkelt uttrykk. Noen ganger blir det for kunstig. Synes at Hans Olav Brenner fungerer fint i serien som snylteren Truls. Jenny Skavland og Nils Jørgen Kaalstad skal på papiret være denne seriens versjon av Fredde og Mickan fra Solsiden, men ender opp med å bli litt for tilgjort. Liker Renate Reinsve svært godt i samspillet med Hans Olav Brenner. Kjersti Tveterås spiller bra som den konfliktsky Ida og Mattis Herman Nyquist spiller hennes pertentlige partner.

Jeg liker mange av rollefigurene og da særlig Truls, Siri og Ida. Det er de jeg ler mest av. Synes det er moro med den stressende Siri som også er veldig sjarmfullt spilt av Renate Reinsve. Synes også hun skaper bra med komikk og fungerer godt på skjermen. Det samme kan sies om Truls som er som et stort intelligent barn som må passes på til en hver tid. Hans Olav Brenner spiller Truls på en naturlig men morsom måte som jeg kjøper. Truls er en mann med mange ideer, men er svært dårlig til å få noe ut av det. Da fungerer søsteren hans Ida en del bedre som en mer A4-rollefigur som jeg tror mange jenter vil kjenne seg igjen i og hun spilles troverdig av Kjersti Tveterås som legger mye ned i rollen sin. Dessverre er ikke resten av rollefigurene like interessante og det utgjør noe av problemet til serien.

Konklusjon
Dette var ikke stort å rope hurra for, men likevel likte jeg serien på sitt vis. Den gav meg noe underholdning å se og jeg vil tro dette fungerer som litt simpel avkobling for folket i fravær fra den mer gjennomførte ‘Side om side’. Og selv om det er flere dødperioder i serien, er det stort sett alltid noe å le og smile av i hver episode, selv om noen av poengene blir noe åpenbare. Det er også en grei avrunding på serien, selv om den ikke bød på de største overraskelsene. Med andre ord er dette enkel moro som serveres i typisk sitcomstil. Men etter de dårlige kritikkene tror jeg neppe det kommer en ny sesong, men dette var i alle fall langt bedre enn fryktet. Jeg ruller et terningkast midt på treet for en serie som er okei severdig.

[ TV-serien kan sees i sin helhet på NRK-Nett TV ]


Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(2,4 av 6 - 39 stemmer)

Kritikker i media av S01

  • Verdens Gang
  • Filmfront
  • Dagbladet
  • Dagsavisen
  • Natt&Dag

Land:

Norge

Språk:

Norsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.