Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Pottersville, amerikansk film fra 2017

Komedie Spilletid: 84 minutter

Bigfoot setter en småby på hodet i julestriden

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 22.12.2017]

Maynard Greiger driver en landhandel i den søvnige småbyen Pottersville. Han er en snill mann som gir beboerne mulighet til å krite. Alt går på skinner i livet hans helt til han kniper sin kone sammen med en annen mann på soverommet hjemme hos Maynard. Det er usikkert hva de driver med der, men de er med i en hemmelig klubb og er bærer dyrekostymer. Dette får Maynard til å miste troen på ekteskapet sitt. Han drikker seg derfor full for første gang siden bryllupsnatten sin. I fylla tar han på seg en gorillakostyme og farter rundt. Neste dag er det fult av presse og turister i byen som mener de har sett Bigfoot. Dette skaper en stor oppmerksomhet med mye inntekter for Pottersville...

Annonse:

Alt begynner i en liten småby med den fengende låten: ‘Now the snow is falling. It’s Christmas time again’. Vi befinner oss i småbyen Pottersville. Det er desember og landsbyboerne gjør seg klare til julestriden. Men selv om det er en del julestemning i begynnelsen av filmen avtar den når Bigfoot-hysteriet inntar byen.

Filmen sentreres rundt en del kule rollefigurer. Her treffer du TV-stjernen Brock Masterson som er en slags ekspert på mytiske dyr og lager fake TV om hvordan han går etter monsteret. Men det viser seg at Masterson egentlig er en skikkelig reddhare når det kommer til stykke. Brock har også et veldig sterkt ego. I tillegg får du også en del småartige typer i småbyen. Som en karismatisk sheriff, som driver med usømmelige klubber på si, i Ron Perlmans (‘I rosens navn’ og ‘Hellboy’) skikkelse. Vi får også en skikkelig tøff jeger som drikker som en svamp, spilt av Ian McShane (‘John Wick: Chapter 2 og Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides’). Og sist men ikke minst finner vi Michael Shannon i hovedrollen, bedre kjent som Nelson Van Alden i ‘Boardwalk Empire’.

Filmen har som du kanskje har skjønt et snålt plott. Og jo ting blir raskt veldig sært med mange rare rollefigurer og typer i byen. Men selv om dette forsøker hardt og krampaktig å fremstå som noe utenom det vanlige, synes jeg filmen aldri lykkes helt. Til det blir den for tullete og samtidig for lite spenstig. Vi vet jo hele tiden at alt bare er fjas, og det ødelegger energien i filmen. Ikke er dette så moro som jeg hadde håpet på heller. Dette forsøker seg på en slags crazykomedie som kan minne litt om den man finner i ‘Hot Fuzz’, men som ikke er særlig morsom eller spennende. Manuset og regien klarer ikke helt å holde meg godt nok underholdt.

Konklusjon
Jeg så denne filmen i god tro om at det ville være en vill julekomedie. Filmen var dog ikke vill nok eller morsom nok. Alt har en artig grunntanke i bunn, men filmskaperne klarer ikke helt å utnytte potensialet i en slik historie. Filmen gav meg dog noe julestemning, men det hele var ikke nok julete. Det ble nemlig mer Bigfoot-oppstandelse enn jul i Pottersville. Men filmen var helt ok å se. Jeg ruller såvidt en treer på terningen. Selve begynnelsen og slutten er preget av julestemning. Det beste med denne filmen er varmen i alt som presenteres, men det gjør samtidig at ting ikke får noe særlig store konsekvenser uansett hvor mye filmen vikler seg inn i usanne myter.

Terningkast: 3-

[ I skrivende stund kan du se filmen på Netflix ]


Diskusjon

Omtalespalte: Julefilm

Her omtales alle små og store julefilmer
Les flere spalteomtaler: Julefilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,8 av 6 - 6 stemmer)

Kritikker i media

  • Filmfront
  • Thatmomentin.com
  • blu-ray.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.