Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Mikkes Magiske Jul - Innesnødd i musehuset (Mickey's Magical Christmas - Snowed In at the House of Mouse), amerikansk film fra 2001

Familie, Animasjon, Eventyr, Komedie Spilletid: 65 minutter Aldersgrense: 7 år

Disneyfigurene feirer uventet jul sammen

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 18.12.2017]

Det er jul igjen og Mikke har invitert Donald, Minnie, Pinocchio, Skjønnheten og Udyret, Askepott, Snipp & Snapp, Ole Brumm, Aladdin og alle de andre vennene sine til julefest i Musehuset. Etter at Mikke Mus oppdager at det har snødd noe voldsomt som resulterer i at de besøkende ikke kommer seg hjem. Derfor tenker de å feire en hyggelig jul sammen når de likevel sitter innesnødd. Da deler de gamle juleminner sammen. Vi blir med til Musehuset og får se fire morsomme julehistorier hvor alle Disneys figurer er samlet...

Annonse:

Filmen er krydret med mange julevideoer med blant annet Donald Duck og kompani og mange av de mest kjente Disneyfigurene i de ledende rollene. Digger mange av de små korte tegnefilmene som da Pluto forsøker jage Snipp og Snapp ut av juletreet, eller Donald på isen. Vi får også et innslag med Nøtteknekkeren før det hele avsluttes med den klassiske Charles Dickensfortellingen ‘A Christmas Carol’ med ironisk nok Onkel Skrue som Ebenezer Scrooge.

Denne filmen er laget både for store og små, men mest for de små. Her får du artige små momenter som om det er mulig å få Donald i julestemning. Filmen er kort men god på å skape både varm og rolig julestemning. Filmen har også et bra budskap og forteller oss at vi må være snille mot hverandre og at godhet og det å gi, hører julen til.

Med andre ord har denne filmen mye av det som skal til for å glede barna til jul. Men det mangler dog det siste lille ekstra for at jeg skal kalle dette en skikkelig juleklassiker sammen med de store filmene i klassen. Og det har ingenting med at dette er animasjon, fordi det er en sjanger jeg elsker og har ingen problemer med barnefilmer heller. Men filmen blir noe for enkel til tider og rammehistorien rundt det hele føles litt for døv. Det hadde ikke tatt mye tid å finne på en bedre grunn til at Disneyfigurene måtte feire jul sammen enn dette.

Konklusjon
Jeg synes også at noen av tegnefilmene er bedre enn andre. Liker faktisk best de eldre sakene i denne juleblandingen. De nyere filmene føles litt for blanke og polerte og har ikke like mye sjarme. Men i det store og det hele er dette noe barna vil mores greit av. Det blir heller aldri feil med de kjente og kjære Disneyfigurene som aldri går av moten og fremdeles gleder barn og voksne over hele jorden. Jeg ruller en litt forsiktig firer på terningen og gir dette et stempel som akkurat godkjent juleunderholdning det går an å se en gang hver jul.

Terningkast: 4-


Diskusjon

Omtalespalte: Julefilm

Her omtales alle små og store julefilmer
Les flere spalteomtaler: Julefilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,6 av 6 - 7 stemmer)

Kritikker i media

  • Filmfront
  • Se og hør
  • Jane-mysen.no
  • Commonsensemedia.org

Land:

USA

Språk:

Engelsk, Norsk

Filmselskap:

Walt Disney Pictures

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.