Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Otto er et nesehorn (Otto er et næsehorn), dansk film fra 1983

Animasjon Spilletid: 84 minutter

Neshornet i leiligheten i tredje etage

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 07.10.2017]

En natt faller det ned en magisk blyant som kommer farende fra rommet og ned foran leilighetsgården til Topper. Neste dag finner Topper blyanten. Han skriver med den men finner ut at ting forsvinner når han skriver, så hans plan er derfor å utnytte dette til det fulle. Han får med seg kameraten Viggo og tegner et neshorn på veggen hjemme i stuen. Etter litt blir tegningen levende. Da får alle beboerne et problem i blokken. De har nemlig fått en ny beboer i Neshornet Otto. Vi får den vanvittige historien om hvordan det går med alle i blokken, neshornet og de to guttene som var med å skape problemene...

Annonse:

Filmen er bygget på en bok av den særegne, danske barnebokforfatteren Ole Lund Kirkegaard. Boken er veldig kort og jeg lurte litt på hvordan en dansk film på 1980-tallet skulle klare å skape en illusjon om et neshorn i en leilighetsblokk. Neshornet er faktisk passe greit gjennomført. Det skal jo ikke være et ordentlig neshorn men et neshorn med blomstret tapet over seg.

Det skjer mye i filmen som kommer fra boken. To kamerater kjører rundt på hverandre i en gammel barnevogn. De bruker til og med barnevognen som båt. Neshornet spiser nesten bare rugbrø, noe som er vanskelig å få tak store nok mengder av hos bakeren. Folk kjøper maks et rugbrød og ikke 10 i slengen som guttene forsøker på og det får bakeren til å tro at guttene spøker med dem. Det er også noen som forsøker å stjele den magiske blyanten. Og det blir trøbbel i ølkjelleren.

Filmen er bra morsom og har med alle de kule episodene fra boken. Heldigvis er filmen både laget for å underholde barn og voksne. Det er mye klassisk og absurd situasjonskomedie innbakt i denne filmen. Filmen har også lagt inn litt mer handling enn i boken. Det gjør at det også føles som litt ekstra moro for de som har lest boken.

Konklusjon
Dette er en film som vil gi barna en morsom stund. Filmen er svært leken og barna spiller en viktig rolle i filmen. Neshornet er heldigvis fredelig og fungerer bra som bakteppe i filmen. Skuespillet er også sjarmerende bra i filmen med kule komiske situasjoner som skuespillerne klarer å levere i. Det gjør denne filmatiseringen til en god barnefilm for som er morsom og underholdende for både barn og voksne. Liker at filmen oppsummerer filmen bra og leverer et sjarmerende univers i en ellers så skrudd historie. Filmen er også akkurat passe lang eller kort om du vil, akkurat som boken.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Otto er et Nesehorn - Dansk animasjon med en morsom historie
- Gummi-Tarzan - Den gøyale boken i spillefilmformat

Diskusjon

Omtalespalte: Utenfor Hollywood

Dette er en omtalespalte der vi trekker frem gode filmer fra filmskapere utenfor Hollwood.
Les flere spalteomtaler: Utenfor Hollywood
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4 av 6 - 6 stemmer)

Kritikker i media

  • Laserdisken.dk
  • Philm.dk
  • Filmfront

Land:

Danmark

Språk:

Dansk

Filmselskap:

Metronome Productions A/S

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.