Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Verdens Aller Sprøeste Bilrace (Cannonball Run II), amerikansk film fra 1984

Biljakt, Action, Komedie Spilletid: 96 minutter Aldersgrense: 12 år

Ny omgang vilt billøp

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 11.09.2017]

En arabisk sjeik tilbyr en million dollar til den som kan kjøre raskest fra California til Connecticut. Da sjeikens sønn tapte forrige gang, er han klar for et nytt oppgjør. Det blir nok et billøp fra kyst til kyst med en rekke helsprø, fartsgale typer som gir alt og alltid har klampen i bånn. Det er duket for verdens aller sprøeste billøp...

Annonse:

Dette er oppfølgeren til engergikomedien om digge damer, menn og heite biler i stor hastighet på landeveien med politiet som en festbrems. Jeg må innrømme at jeg likte den første filmen ganske godt den er svært humørfull og legger aldri skjul på at den aldri er ment som noe mer enn enkel underholdning fra 1980-tallets glade dager.

Filmen åpner i slottet til en olje-sjeik. Der får vi masser av forsøk på lettere humor som ikke når helt frem til meg. Da blir filmen straks bedre når filmen drar på med thememusikken og gir oss noen heite damer i en hvit Lamborghini i vill fart jaget av politiet. Da får jeg litt igjen troen på filmen, slik jeg opplevde den i første runde.

Komikken sitter ikke like bra som i første omgang. Det gjør at filmen innimellom blir veldig pinlig å følge. Den første filmen gikk under tittelen verdens sprøeste ‘Verdens Sprøeste Bilrace’ og oppfølgeren prøver for hardt å være like sprø, men får det ikke helt til. Dette blir nemlig litt for krampaktig i forsøk på å presse frem humor. Vi får også en okei Gudfarenparodi og en ape skal se ut som om han kjører en av bilene. Men til tross for en del småsprø innslag mangler denne filmen en del for å nå opp til den første filmen.

Vi får et imponerende og stjernespekket cast av smått og stort innenfor filmbransjen skuespillere. Alle de kule rollefigurene fra første film er med i oppfølgeren bortsett fra Roger Moore. Selvsagt er Burt Reynolds og Dom DeLuise er tilbake i hovedrollen som det helsprø, fartsglade bilracingteamet. De fremstår som han pene og morsomme, og han rare og morsomme. Sistnevnte med splittet personlighet som av og til har et superheltalterego som han kaller ‘Him’ som må ut.

Denne gangen er Reynolds kledd ut som en general. Jack Elam er tilbake som den gale doktoren. Jackie Chan er også på plass, denne gangen med Jaws (Richard Kiel) fra James Bond ved sin side, som høyteknologiske Subarusjåfører. Vi får også se Jackie Chan slåss litt også. Dean Martin og Sammy Davis Jr. er også på plass i oppfølgeren bytter de cover fra prester til politimenn. I tillegg medvirker Shirley MacLaine, Telly Savalas og Cheech Marin.

Konklusjon
Alt i alt var dette svært ujevnt, fra det småmorsomme til det reineste søppel. Filmen vil mer enn den for til og dette var ikke helt det store å skryte over. Dette er aldri helt i nærheten av å følge opp suksessen til den første filmen. Plottet i filmen like simpelt som den første filmen men rotes litt unødvendig til på slutten der det blir kamp om å stikke av med pengene. Fansen av Cannonball Run liker å se kombinasjonen mellom humor og bilkjøring og her er det okei med bilkjøring, men humoren er for dårlig. Og når til og med filmen torturerer oss med en langtekkelig slutt, skjønner vi at dette aldri blir som gull å regne. Det er dog en liten minimumsunderholdning i filmen og det redder den fra å havne på nederste terningkast.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Cannonball Run 3 - Tredje runde med det elleville billøpet
- Verdens Sprøeste Bilrace - Banal underholdning med masse fete biler

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Verdens Sprøeste Bilrace - Banal underholdning med masse fete biler
- Smokey and the Bandit 2 - Hårreisende oppfølger
- Smokey and the Bandit - Bilaction og mye moro

Diskusjon

Omtalespalte: Komedie

Her trekker vi frem alle salgs komedier fra alle verdenshjørner og omtaler dem.
Les flere spalteomtaler: Komedie
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(2,6 av 6 - 19 stemmer)

Kritikker i media

 • 80sreborn.com
 • EmanuelLevy.Com
 • ereviews.dk
 • Fantastica Daily
 • Verdens Gang
 • Aftenposten
 • Dagsavisen
 • Filmfront
 • The New York Times
 • Dagbladet
 • Chicago Sun-Times

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

Warner Bros. Pictures, Golden Harvest

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.