Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av The Mist, amerikansk tv-serie fra 2017

Drama, Grøsser Spilletid: 60 minutter

Brukbar spenning basert på Stephen Kings roman

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 07.09.2017]

Copelandfamilien blir skilt fra hverandre når en mystisk tåke, som skjuler dødelige skapninger innhyller småbyen deres og avskjærer dem fra resten av verden. Etterhvert merker alle at tåken også gjør noe merkelig med menneskene som blir rammet...

Annonse:

Serien starter med at en tidligere soldat, helt uten å vite hva han heter og hvor han kommer fra, ligger i skogen med hunden sin. Plutselig ankommer denne mystiske tåken og dreper hunden hans. Dette er bare starten på marerittet for befolkningen i den lille byen Main.

'The Mist' er basert på boken med samme navn, skrevet av Stephen King. På skuespillerfronten finner vi Morgan Spector, som spiller en familiefar som helt uten forvarsel blir forlatt av familien, samtidig som tåken tvinger dem fra hverandre.

Alyssa Sutherland, spiller en veldig bestemt mor, som ikke lar dattera får lov til å feste med venner, men Kevin Copeland (Morgan Spector) lar dattera få dra på en fest som hun blir invitert til uten å fortelle Eve (Alyssa Sutherland) om det. Festen går ikke helt som Alex (Gus Birney) hadde tenkt. Hun kommer hjem, og forteller foreldrene at hun ble voldtatt på festen, og derfor kaster Eve Kevin ut, fordi han har gått bak ryggen hennes, og det tar noen uker før de treffes igjen.

Svake skuespillerprestasjoner

Det som er litt irriterende i denne Netflix- originalen er at skuespillerprestasjonene er langt under det du kan forvente av en slik produksjon. Det virker ikke som alle helt passer til å spille i serien. Det skaper et B-serie-format. Synes det er fryktelig synd, fordi serien er bra ellers. Den har de elementene som Stephen King bruker i sine romaner, med et snev av thriller og drama. Underholdningsverdien faller dessverre etterhvert. Den begynner dog meget spennende, men allerede i episode 3, begynner spenningsnivået å dale. Jeg synes serien med fordel kunne hatt kortere episoder, eller at alt hadde vært kuttet ned.

Hele sesongen består av 10 episoder. I og med at sesongen er ganske lang, gjør det at jeg var i ferd med å miste interessen. Mange av episodene ble direkte kjedelige. Noe av grunnen til det, tror jeg har med at det er i tåken spenningen eksisterer, det som skjer inne i de ulike husene blir derfor desto kjedeligere. Det skjer dog noe, men det har med at tåken slippes inn da vinduer er åpne. Drap forekommer, og alle folkene rundt begynner å bli ustabile. Hver og en kjemper for å komme seg velberget hjem med livet i behold. I tåken gjør det i alle fall ikke noe at skuespiller prestasjonene er så som så.

Konklusjon

Sesongen slutter slik at jeg kan anta at sesong 2 ikke er langt unna. Det har vært en kjent sak at Netflix sine serier får flere sesonger, men det finnes noen unntak. Om 'The Mist' får en ny sesong, håper jeg at spenningen kan bli tatt til et nytt nivå. Da er det bare å vente i spenning. Jeg gir den en svak firer på terningen. Det er en vurderening der jeg ser litt bort fra skuespillerprestasjonene, og heller gir serien cred for manus, regi og spenning.


Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Underspalter:
- Streaming - Les flere.
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(3,5 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media av S01

 • Wegotthiscovered.com
 • Cinemablend.com
 • Denofgeek.com
 • Collider.com
 • New York Post
 • Filmfront
 • IGN.com
 • San Francisco Chronicle
 • TV Fanatic
 • Under the Radar
 • Commonsensemedia.org
 • Hollywood.com
 • slantmagazine.com
 • St. Louis Post-Dispatch

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.