Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av The Defenders - Sesong 1, amerikansk tv-serie fra 2017

Action, Eventyr, Sci-Fi, Kriminal

The Defenders - Sesong 1: Trenger noen episoder før ting klaffer

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 29.08.2017]

Først fikk vi servert Daredevil, så kom Jessica Jones, Luke Cage og til slutt Iron Fist. Nå samles alle heltene en siste gang for å bekjempe en felles fiende og samtidig beskytte New York. I miniserien følger vi Matt Murdock/Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) og Daniel Rand/Iron Fist (Finn Jones). De danner en superhelt-kvartett med et felles mål; redde New York City fra ondskapen som truer byen. Med sine egne utfordringer, evner og personligheter innser de fire at de må samarbeide for å overkomme deres nye felles fiende; The Hand-lederen Alexandra (Sigorney Weaver), som bruker Elektra (Élodie Yung) som sitt personlige våpen mot de fire superheltene.

Annonse:

Vi plukker opp tråden hos Danny Rand aka Iron Fist som reiser verden rundt for å finne 'The Hand'. Han er sint og bitter for hva den mystiske organisasjonen har utsatt ham for, likevel er han fast bestemt på å få has på ondskapen. I løpet av seriens første episoder får vi også et gjensyn med Luke Cage som er på vei ut av fengsel, Jessica Jones som etterforsker en savnet person, og Matt Murdock som har lagt Daredevil maska på hylla og begraver seg i pro bono- arbeid isteden. Seriens hovedskurk eller antagonist, Alexandra, er et prominent medlem av 'The Hand', og blir spilt av Sigourney Weaver. Alexandra skaper raskt en situasjon i New York, noe som tvinger våre fire helter til å samarbeide for å redde byen.

Rollefigurene er adskilt i hele første episode, og store deler av episode 2. Det er først i episode 4 at heltene møtes. Da begynner serien å ta form og fungere som man forventer. De første episodene brukes til å vise status på hvordan det går med de ulike heltene er før de møtes. Det er et trekk jeg synes fungerer greit. Det hoppes handlingsmessig frem og tilbake mellom heltene. Likevel er det Daredevil undertegnede synes er mest interessant å følge. For Matt har livet endret seg siden vi møtte han i sesong 2 av Marvel’s Daredevil. Han har pensjonert sitt alter-ego Daredevil, og tjener til livets opphold som advokat på fulltid. Han sørger samtidig over tapet av Elektra, kvinnen han elsket. Som advokat møter han Jessica, som behøver bistand etter et møte med Misty Knight (Simone Missick).

Hovedskurk vi har sett før

Det skuffer litt at skurken, Alexandra, er noe vi set utallige ganger fra før av, bare i litt andre variasjoner. Rollefiguren er verken spennende eller interessant å følge. Alexandra er langt i fra like fascinerende å følge som både Marvel’s Daredevil sin Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio), Marvel’s Luke Cage sin Cornell «Cottonmouth» Stokes (Mahershala Ali) og Marvel’s Jessica Jones sin Kilgrave (David Tennant). Weaver gjør sitt beste med å få karakteren til å fungere. Vi får se en rollefigur som har en lengre fortid med 'The Hand', men det er ikke før Alexandra står ansikt til ansikt mot The Defenders at vi begynner å ane potensialet til rollefiguren.

En lovende team-up

Marvels 'The Defenders' starter veldig tregt, men serien viser et større potensiale når de fire superheltene endelig jobber sammen etter noen episoder. Seriens actionsekvenser minner mer om det du fikk i Marvel’s Daredevil enn Marvel’s Iron Fist. Det et intet annet enn positivt i mine øyne.

Du får opptredener av Carrie Ann Moss som Jerri Hogarth, Jessica Henwick som Colleen Wing, Elden Henson som Foggy og Rosario Dawson som Claire. Men det er først når Stick (Scott Glenn) entrerer serien at tempoet virkelig skrues opp. Stick prøver å overtale Matt om å bli med på laget, men Matt er ikke interessert. Likevel oppdager Matt raskt at han ikke har noe annet valg enn å bli med. Stick er derimot flere steg foran de andre i forståelsen av hvilken type trussel heltene har foran seg. Det er først i seriens siste episoder at vi blir servert de heftigste action-scenene der mye står mye på spill.

Konklusjon

Marvels 'The Defenders' er en serie fansen har sett frem til i mange år, men jeg er neppe alene om å synes at seriens første episoder ikke er like spennende. Serien bruker veldig lang tid på å vise seriens sanne potenisale, men da er det desto bedre at seriens siste halvdel er mye heftigere og råere enn starten. Hvis du er fan av Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist, vil du antakeligvis også bli underholdt av denne superheltserien som gjør jobben sin, men ikke så mye mer.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Iron Fist - Iron Fist - Sesong 1
- Daredevil - Daredevil - Sesong 1 - Stålende superheltaction
- Jessica Jones - Jessica Jones sesong 2: Når dessverre ikke opp til første sesong

Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Underspalter:
- Streaming - Les flere.
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media av S01

 • Tribune News Service
 • Commonsensemedia.org
 • Nerdist.com
 • Newsday
 • Paste Magazine
 • Filmfront
 • San Francisco Chronicle
 • Black Girl Nerds
 • Vox
 • Financial Times
 • Daily Telegraph (UK)
 • IGN.com
 • The Young Folks
 • Punch Drunk Critics

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.