Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Handsome: Et mordmysterium fra Netflix (Handsome: A Netflix Mystery Movie), amerikansk film fra 2017

Komedie, Mysterie Spilletid: 81 minutter

Småsært og lett fornøyelig Netflix-mysterium

[Skrevet av: Tore André Øyås, Dato: 16.05.2017]

Netflix har etter hvert også startet med sine egne filmproduksjoner og deres nye Handsome: Et mordmysterium fra Netflix er deres forsøk på å lage en særegen krimkomedie, noe de klarer sånn passe godt.

Annonse:

Jaff Garlin er mannen som både har skrevet, regisserer og spiller hovedrollen som politietterforsker Gene Hansome. Fyren er kanskje ikke akkurat SÅ handsome at det gjør noe, men da kan han heller sies å ha andre sterkere egenskaper ved seg.Garlin har blant annet en herlig dyp stemme som gjør seg godt som detektiv, og mannen har da også dubbet filmer som Toy Story og Biler.

Mest kjent er han imidlertid fra serien Curb your Enthusiasm, mens hans øvrige stil kan minne om blant andre Seth Rogen i både skuespill, stemme og humor.Og akkurat i humoren er det Handsome føles mest interessant. Dette er dog ikke en kopp te for hvem som helst, men la oss sammenlikne filmen og handlingen med serier som The Office, Arrested Development og Parks and Recreations.

Handsome må etterforske et grotesk drap hvor en ung kvinne blir funnet kuttet i flere deler på plenen utfor villaen til en rikmannsungkar.

Smårare karakterer og jobbkolleger, naboer og andre, som gjerne sier like mye snålt og merksnodig, er resultat av et manus som titt og ofte går utfor hovedlinjene, typisk i merkelige digresjoner, tause pauser, blikkvekkslinger og annet.

Vulgære karakterer finnes også her og gir mysteriet den lille brodden den ellers litt flate og enkle filmen trenger.Noe heidundrende blockbuster av en actionkrimkomedie er dette dog ikke. Det merkes at filmen er laget på mindre budsjett, med enkle settinger, en handling som er relativt treig og rolig, men hvor de fargerike både personene og bildene gir filmen dette spiselige og behagelige å se på. Filmen minner egentlig mest om en nettopp tv-serie, for spillefilmens narrative store bølger er nesten fraværende.

Kanskje kunne da også Handsome passet hakket bedre som en serie, og det er mulig Netflix bevisst vil se an filmen, for så muligens å gå for en liten serie om den skulle slå an. Liker man med andre ord en slik litt sær form for humor, ja så kan Handsome fort være en liten godbit for deg på en fredags kveld.

(Foto/Copyright: Aaron Epstein/Netflix)


Diskusjon

Omtalespalte: Streaming

Filmfront forsøker å gi deg overblikk i det enorme streaming-tilbudet. Filmfront anmelder stort og smått av det som kommer av filmer og TV-serier på streaming.
Les flere spalteomtaler: Streaming
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,4 av 6 - 16 stemmer)

Kritikker i media

  • blu-ray.com
  • Filmfront
  • Psagmeno.com
  • Letterboxd.com
  • RogerEbert.com
  • Movies.gamerheadquarters.com
  • Beboti.com
  • Commonsensemedia.org
  • Movieinsider.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.