Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Designated Survivor - Sesong 1, amerikansk tv-serie fra 2016

Drama, Thriller Spilletid: 60 minutter

Designated Survivor - Sesong 1: Ep 1-19

[Skrevet av: Stian Spørck Karlsen, Dato: 10.05.2017]

Natten før talen i State of the Union, går en bombe av. Den tar livet av presidenten og alle medlemmer av hans regjering, unntatt Tom Kirkman, som ble kalt den utpekte overlevende. Kirkman blir umiddelbart tatt i ed som president, uvitende om at angrepet bare er begynnelsen på hva som vil komme...

Annonse:

Denne politiske thrilleren har Kiefer Sutherland- (kjent fra TV-serien 24) i hovedrollen som president Tom Kirkman. Serien er laget av amerikanske ABC, mens her hjemme vises den nå Netflix.

Tom Kirkman får livet snudd på hodet, da han plutselig blir stemt frem til å lede verdens mektigste land. Det viser seg å bli veldig problematisk, da USA blir utsatt for landets største terrorangrep siden 11. september. Tom Kirkman blir skutt, men overlever så vidt.

Det jeg liker med serien er det at den behersker å være spennende hele tiden. Liker at den tar opp hva det vil si å være president. Kjemien Sutherland har med Natascha McElhone, som spiller kona Alex Kirkman er svært solid. Maggie Q spiller rollen som en FBI agent som jakter de skyldige bak terrorangrepet. Adan Canto har en interessant rolle som assisterende stabssjef Aaron Shore, som raskt må håndtere generaler og andre som ikke har tillit til at Kirkman er rette mannen å lede de. Den morsomste rollen i denne politiske thrilleren er det Kal Penn som står bak. Penn spiller rollen som Seth Wright som er presidentens taleskriver. Han blir etterhvert Kirkmans nære rådgiver, og samspillet dem imellom er både ærlig og interessant.

Spennende Thriller

Hver episode slutter svært spennende slik at jeg får lyst til å se videre. Serien er både interessant og underholdende. Noen episoder faller litt i kvalitet, men det er vel en direkte konsekvens av at sesongen er på så mange episoder som 22. Det er ikke alle rollefigurene som er like interessante. Spesielt synes jeg sønnen og datteren til Kirkman blir kjedelige å følge, og vies for mye tid på skjermen. Serien inneholder også noe familiedrama og litt kjærlighet.

Hvem står bak terroren?

Da det ser ut som Kirkman og hans team har funnet ut hvem som står bak terrorangrepet, kommer det andre personer som tydeligvis har noe med dette å gjøre. Maggie Q settes i fare, da hun går egne veier for å finne ut av dette. Selv undertegnede blir overrasket da det dukker opp nye problemer i horisonten. 

 Konklusjon

`Designated Survivor`er en politisk serie, som tar for seg politikken på innsiden og på utsiden av det hvite hus, og der Kiefer Sutherland spiller rollen som presidenten på en overbevisende måte. Han må løse konfliktene som oppstår underveis, og samtidig finne de ansvarlige bak terrorangrepet. Du trenger dog ikke være politisk engasjert for å like denne godbiten, for undertegnede synes spenningen og dramatikken er verdt tiden alene. Jeg lurer på om de siste episode er like spennende, i så fall er de noe å se frem mot. Serien er forøvrig fornyet for en andre sesong.

 [ 19 av 22 ep. er kommet Netflix i skrivende stund. Ny episode hver onsdag. ]


Trailer eller filmklipp:

Diskusjon

Omtalespalte: TV-Serie / Sesong

Dette er en samling av anmeldelser av TV-Serier og sesonger av dem.
Les flere spalteomtaler: TV-Serie / Sesong
Les mer om tv-serien
Gjennomsnittskarakter:
(4,4 av 6 - 18 stemmer)

Kritikker i media av S01

 • Los Angeles Times
 • Filmfront
 • Filmhjerte.blogg.no
 • Entertainment Weekly
 • Indiewire.com
 • Serienytt.no
 • Variety
 • Washington Post
 • New York Post
 • The New York Times
 • The Hollywood Reporter
 • Wall Street Journal
 • Time
 • slantmagazine.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.