Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Man with the Screaming Brain, amerikansk film fra 2005

Eventyr, Komedie, Sci-Fi Spilletid: 90 minutter

Skrikende hjerner og bart!

[Skrevet av: KillerKastChris, Dato: 05.08.2014]

Hele 19 år skulle det gå før B-film legenden Bruce Campbell fikk realisert drømmen om å regissere sin første spillefilm. En film basert på en idé som Campbell har hatt siden midten av åttitallet. En film han endelig fikk festet til celluloid i 2005.

Annonse:

Filmen er spilt inn i Bulgaria. Først og fremst for å spare kostnader. Som en konsekvens er også handlingen lagt til Bulgaria, og FOR en handling. Her flørtes det vilt og hemningsløst med B-filmer. Men "Man with the Screaming Brain" er ikke bare en hyllest til B-filmer, men også en vaskeekte b-film. Med Bruce Campbell! Hva mer kan man ønske seg?

Kanskje det ikke var så god idé likevel å kjøre gjennom GipseyTown?Kanskje det ikke var så god idé likevel å kjøre gjennom Gipseytown?

The King of Chins (Campbell) spiller den navlebeskuende, styrtrike, amerikanske William Cole som er direktør for et stort farmasøytisk firma.
På en tur til Bulgaria for å se på et mulig finansieringsprosjekt havner Cole i trøbbel. Han blir slått ned av en giftesyk sigøynerkvinne og blir senere erklært hjernedød på sykehuset.

Campbell er ikke hjernedød lenge. Dr. Ivanov, som best kan beskrives som en gal vitenskapsmann (Stacy Keach) og hans assistent Pavel (Ted Raimi) bringer han tilbake til live ved å skifte ut hans ødelagte hjernehalvdel med en død, russisk taxisjåfør sin.

Mannen med skrikende hjerne og en bart som rocker!Mann med skrikende hjerne og en bart som rocker!

Det oppstår mange artige situasjoner hvor disse to personlighetene i samme kropp ikke greier å samarbeide. Blant annet er det en scene hvor de skal bestille seg en drink og de ikke greier å bli enige om de skal ha en shot med whiskey eller vodka. De bestiller begge. De greier heller ikke bli enige om hvilken de skal drikke først. Det mest naturlige da blir at den armen som først rekker frem til sin drink vinner. Resultatet blir at Cole får begge drinkene rett i fleisen samtidig.

Tatoya er så gifteklar at hun gifter seg med seg selv... Seriøst!
Tatoya er så gifteklar at hun gifter seg med seg selv... Seriøst!

Etter hvert greier de to å samarbeide om et felles mål. Begge to er drept av samme kvinne: den giftesyke sigøynerkvinnen Tatoya (Tamara Gorski). Så de oppsøker henne for å få sin hevn.

"Man with the Screaming Brain" er en hyllest til alt fra slapstick ala The Three Stooges og Frankenstein til B-filmer og science-fiction. Alt i alt en veldig underholdende film, som er full av galskap og humor. Et MUST om du er Bruce Campbell fan. Og hvem er vel ikke det?

Hail to the king, baby!

[Denne omtalen ble først publisert på Attack of the Killer Kast]
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- My Name Is Bruce - Kan Bruce Campbell slå fra seg som seg selv?

Diskusjon

Omtalespalte: B-film

Dette er en omtalespalte der vi trekker frem B-filmer. B-filmer fra det store havet av titler. Det kan være alt fra B-filmer som er laget fra baksiden av garasjen til Hollywoodprofilene til kreativt skrapfilm.
Les flere spalteomtaler: B-film
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(4 av 6 - 3 stemmer)

Kritikker i media

  • Filmfront
  • Attack of the Killer Kast

Land:

USA, Tyskland

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 

«Bird Box»

 

«Mary Poppins vender tilbake»

 

«The Lonely Shepherd»

 
 

«Wishmaster 2: Evil Never Dies»

 

«What Keeps You Alive»

 

«Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell»

 

«Pitch Black»

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.