Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Nok en blockbuster går for Oscar-nominasjoner

[Skrevet av: Tore André Øyås den 31.08.2017]

War for the Planet of the Apes gjør storstilt Oscar-kampanje.


[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]
Annonse:

Enda en genrefilm går dermed inn for å bli nominert i kategorien 'beste film' til neste års Oscar-prisutdeling.

Det er 20th Century Fox som i disse dager planlegger den største Oscar-kampanjen i selskapets historie for sin tredje film i den populære Planet of the Apes-filmserien. De to første filmene ble nominert i enkelte tekniske kategorier, men med den også hyllede tredjefilmen går Fox altså inn for å få kjempe med de aller største i selve gullkategorien 'beste film'.

Det er blant annet filmens tematikk, handling, fyldige bredde og helhet som trekkes frem som grunn til å være god nok, selv om den for mange også selvsagt er en tydelig underholdende genrefilm.

Fra før av er det kjent at en annen av årets mest hyllede genrefilmer i Wonder Woman også går knallhardt inn for å bli Oscar-nominert i kategoriene 'beste film' og 'beste regi' (Patty Jenkins).

Også en film som Logan er spådd å kunne hevde seg med en eller flere nominasjoner, og det i en prisutdeling hvor de mer alternative og "tunge" filmene i alle tider har pleid å dominere.

Kanskje er det den høye troverdigheten og realismen i spesialeffekter som er med på å gjøre også genrefilm bedre, og slik ikke lenger bare forbeholder effektarbeid til "enkel" underholdningsfilm.

(Kilde: Slashfilm.com. Foto/Copyright:Twentieth Century Fox)

Diskusjon

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.